9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii au fost chemati sa asigure paza de noapte la primarie

Profesorii au fost chemati sa asigure paza de noapte la primarie

Dumitru Dijmarescu, primarul comunei Turcinesti – Gorj, a intocmit un tabel cu toti profesorii din comuna care trebuie sa asigure serviciul de noapte in institutie. Dupa parerea lui Dumitru Dijmarescu, acest lucru este motivat: „La primarie se face paza la telefon. Sint situatii de criza, cum au fost atacurile acelea sau alt fel de probleme. Eu intotdeauna am dus politica tarii. Daca nu este nimeni la primarie, cine sa raspunda la telefon?“. De la Scoala generala din Turcinesti au fost chemati sa faca paza de noapte doar trei profesori, restul celor trecuti pe lista provenind de la Scoala din satul Rugi. In adresa de la Primaria Turcinesti se specifica: „Va rugam sa inaintati de indata comunei Turcinesti lista nominala a cadrelor didactice (barbati) pentru a fi cuprinsi in graficul de serviciu de continuitate la Primaria Turcinesti. Serviciul se va desfasura intre orele 21.00-7.00. Executarea serviciului de continuitate in cadrul primariei este obligatorie.“ Directoarea Scolii din Turcinesti a spus ca este imposibil ca vreun cadru didactic sa faca de serviciu la primarie pe timp de noapte. „Am primit adresele si tabelele. Nimeni nu s-a dus. Sint trei barbati. Unul s-a operat de hernie si nu poate sa desfasoare o astfel de activitate. El a adus si documente in acest sens. Altul este profesorul de matematica si nu are domiciliul pe raza comunei, iar ultimul este suplinitor. Acesta a spus ca va face de serviciu, daca va fi cazul. Dar ce sa faca saracul profesor de matematica, sa doarma la ore? Nu exista o baza legala pentru a face de serviciu de noapte la primarie.“

Directoarea a mai spus ca nu are cu cine sa ii inlocuiasca pe profesori si ca varianta ca serviciul la primarie sa fie efectuat simbata si duminica este mai buna. Cecilia Rosulescu asteapta decizia superiorilor.

„Mie imi place. Am raspuns de doua ori la telefon“

Profesorii s-au plins ca programul de la primarie le-ar afecta prezenta la cursuri. „Daca fac de serviciu toata noaptea, a doua zi nu as mai fi in stare sa continuu orele. Noi am solicitat un temei legal. Eu, unul, trebuie sa fac de serviciu de trei ori pe luna“, a spus Costin Covei, profesor de matematica.

Daca ar mai ramine si fara citeva cadre didactice, activitatea de la Scoala Turcinesti ar fi serios afectata, mai ales ca aceasta unitate se confrunta cu mari probleme in ceea ce priveste cifra de scolarizare. La clasele I-IV nu exista decit opt elevi, iar la V-VIII, 53. Gradinita merge cel mai bine, fiind inscrisi 20 de copii. Cel mai dispus sa raspunda la telefon noaptea a fost viceprimarul Ion Serbu. „Mie imi place. Am raspuns de doua ori la telefon. A fost bine, iar aceasta masura este binevenita. Am stat in fotoliu si nu m-a deranjat nimeni“. Primarul Dumitru Dijmarescu este de parere ca e mai bine sa previi: „Sint situatii de criza…Noi trebuie sa fim prudenti. Au fost create toate conditiile. Le-am luat fotoliu nou. Au televizor. In rest, profesorul poate sa doarma linistit. Fotoliul este extensibil. O noapte la primarie nu este o noapte pierduta. Nu este vorba de o activitate de paza. Am facut o adresa cu graficul. Nu a venit nimeni. O sa il informez pe prefect si o sa astept ordine“, a spus primarul din Turcinesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS