15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProzatorul Ion Floricel - distins cu premiul Uniunii Scriitorilor

Prozatorul Ion Floricel – distins cu premiul Uniunii Scriitorilor

„Inaltarea ideii de roman“

Ieri, poetul Gabriel Chifu, secretar al filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din Romania si redactor-sef al revistei Ramuri, a remis presei un comunicat prin care se anunta premiile literare pentru carti aparute in anul 2000 • ION FLORICEL, „Fel de suflete“ (proza), Ed. Pasarea Maiastra • BUCUR DEMETRIAN, „Deodata caderea“ (poezie), Ed. Sitech • NICOLAE JINGA, „Glorie maidanezului“ (poezie), Ed. Cartea Romaneasca • ION BUZERA, „Reinventarea lecturii“ (critica si istorie literara), Ed. Aius • GABRIEL COSOVEANU, „Vocile canonului“ (critica si istorie literara), Ed. Scrisul Romanesc • SERGIU IOANICESCU, „Poliloghii catre un tinar bine crescut“ (proza; debut), Ed. Aius.

Premiile, care au fost inminate tot ieri (in cadrul unei festivitati organizate la Casa Baniei), au fost stabilite, prin vot, de un juriu format din: Marin Besteliu (presedinte), Ioana Dinulescu, Ovidiu Ghidirmic, Florea Miu si C.M. Popa.

Nascut la Poiana Mare, judetul Dolj, absolvent al Facultatii de Drept, Ion Floricel a publicat pina in prezent patru carti de proza, fiind tradus in limbile sirba si bulgara.

Prospetimea scrisului sau l-a determinat pe Fanus Neagu sa-i scrie o frumoasa legitimatie de sinceritate, care-l recomanda tuturor iubitorilor de literatura: „Domnul Ion Floricel este o personalitate care-si ingenuncheaza inima, sufletul si bucuria paginilor de proza. Este, cum fericit ziceam eu, un frumos nebun. As putea indrazni sa-l numesc sadea. Pentru ca, ia sa ne luam la bani marunti, cine mai navaleste spre ideea de arta? Nebunii frumosi. A scrie fara a cistiga un ban, ci numai spre inaltarea ideii de roman e, intr-adevar, o bucurie intretesuta in inimile mari. Domnul Ion Floricel nu are nevoie de busuioc si agheasma, pentru ca este un prozator exceptional. Putin imi pasa ca publicul nostru nu mai intelege marea literatura. Va veni si timpul nostru. Va veni“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS