10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDin cauza vecinilor, citiva craioveni au ramas cu aragazul pe post de decor

Din cauza vecinilor, citiva craioveni au ramas cu aragazul pe post de decor

Numai cine nu e locatar si nu a gustat din „deliciile“ traiului in comun cu alte familii nu stie ce e aceea buna vecinatate. De multe ori, neintelegerile dintre oameni nu au nevoie decit de o scinteie, un pretext nesemnificativ, pentru a se ajunge la situatii de-a dreptul incredibile. Locatarii de pe scara 1, din blocul A5, Brazda lui Novac au reusit sa dea un nou sens notiunii de solidaritate intre vecini. In sensul rau al cuvintului…

Contextul care a declansat un mic razbel intre vecini nu are nimic spectaculos: cineva a vrut sa isi monteze centrala termica. „E dreptul lui!“, au spus majoritatea. Omul a facut demersurile necesare si a aflat astfel ca trebuie instalata o alta conducta de gaze. A cerut sprijin la ceilalti locatari si, tinind cont de faptul ca vechea instalatie avea mai mult de 35 de ani de la darea in folosinta, oamenii au fost de acord sa schimbe tevile si sa isi faca bransament separat. „E dreptul lor!“, au spus cei de la DISTRIGAZ Sud. Numai ca dreptul celor 14 proprietari care si-au montat contoare nu trebuia sa incalce dreptul celorlalti sase, de a ramine pe vechiul bransament. O data ce s-au vazut cu contoarele instalate si cu aragazul functionind, celor 14 proprietari nu le-a mai pasat de vecinii lor ramasi fara gaze, din motive… estetice! Ei s-au trezit dintr-o data in situatia „nedreapta“ de a sta cu doua tevi de gaze in casa si fara nici o obligatie fata de vecinii de pe coloana, care nu au avut milioane de dat ca sa schimbe tevile. „Daca vrea gaz, sa plateasca, asa cum am facut si noi“, a sunat, logic si foarte egoist, verdictul majoritatii. „Au fost desfacuti robinetii la toate apartamentele, iar cind sa le monteze la loc, proprietarii apartamentelor care sint legate la coloana cea noua nu i-au mai lasat pe lucratorii de la DISTRIGAZ sa incheie revizia si sa dea drumul la gaz pe coloana cea veche. Asa au ramas fara gaze sase apartamente, majoritatea ocupate de pensionari care nu au posibilitatea de a plati sa se racordeze la conducta cea noua“, a spus Cristian Mitu, locatar.

„Asa ceva nu am mai vazut!“

„De luni venim zi de zi ca sa terminam revizia la gaze. Dupa ce am facut separatia apartamentelor, trebuie sa verificam si coloana cea veche, numai ca nu avem acces in fiecare apartament pentru ca locatarii nu ne lasa sa facem verificarea. Din cauza asta sint citeva apartamente care nu au gaze. Nu am mai intilnit niciodata o asemenea situatie!“, a spus Madalin Popescu, instalator la SC DISTRIGAZ Sud. Din cele 20 de apartamente de pe scara, doi proprietari au iesit in evidenta ca fiind mai razvratiti si mai intoleranti cu cei care au ramas racordati la vechea conducta de gaze. Evident, cind a fost vorba de a explica situatia, vina s-a imprastiat, difuza …ca un gaz metan! „Eu?! Cum adica nu ii las eu sa isi faca treaba?! Nu e adevarat, eu nu le-am interzis niciodata sa isi termine lucrarea, desi nici mie nu imi convine sa stau cu doua tevi de gaze in casa; e ca si cum as sta cu doua bombe. Stiu ca vecinul de deasupra nu le permite lucratorilor de la gaze sa intre si sa verifice tevile“, a spus impaciuitor locatarul de la ap.10, C.Franc. Chiar daca vecinii de palier si-au amintit ca dna Franc i-a „sfatuit“, cu doar o zi in urma, pe toti locatarii sa nu permita conectarea celor care nu au avut bani de bransamente separate, pina la urma, toti au aratat acuzator spre locatarul de la ap.14, de regula absent de la aprinsele discutii purtate la nivel de scara. Specialistii de la DISTRIGAZ au spus ca vor incerca zilele acestea sa rezolve situatia celor ramasi cu aragazul doar de decor, dar, daca vecinii fac in continuare fite… poate le vine ideea celor de la parter, ramasi fara bransament la gaze, sa opreasca apa rece si sa ii lase pe uscat pe cei de la etaj. Asa, pentru diversiune si replica adecvata!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS