20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Stiri diverse

Vinul in fermentatie a facut doua victime

Doua batrine din Dolj au murit joi, 20 septembrie, din cauza gazelor emante de vinul aflat in fermentatie. Ana Sabin, din Lipovu si Nicolina Pencea, din Cetate, ambele de 71 de ani, au fost gasite fara viata in beciul locuintelor proprii.

(M.B.)

Tilharit in plina strada

Daniel-Madalin Miu, de 21 de ani, din municipiul Slatina, a fost tilharit in plina strada, in noaptea de 18 spre 19 septembrie, in jurul orei 2.00. Mai multi indivizi l-au inconjurat si i-au smuls de la mina o bratara din aur de 25 de grame, in valoare de sase milioane de lei. In urma cercetarilor efectuate de politisti, au fost identificati in scurt timp autorii tilhariei. Acestia sint Daniel Fieraru, de 23 de ani, din comuna Giubega – Dolj, domiciliat fara forme legale in municipiul Slatina, Daniel Marin, de 20 de ani, din comuna Coteana, si Alin Leonard Marin, de 24 de ani, din Slatina. Toti trei sint fara ocupatie si cu antecedente penale. Ei sint cercetati in stare de retinere pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

(A.M.A.)

Crestat cu barda din gelozie

Ion Cornescu, de 33 de ani, din Strimba – Gorj, a fost internat in stare grava la Spitalul Clinic nr. 1 Craiova, dupa ce a fost taiat cu o barda de un var. „Doar venisem de la cules de porumbi cind m-am pomenit cu Ion, varul meu, la mine in curte. Era suparat ca o luasem pe fosta lui nevasta la mine, sa munceasca, pentru ca nu avea bani. M-a lovit cu barda si mi-a crestat fata“, a spus Ion Cornescu.

(R.G.)

Stefan Dencea este acuzat ca si-a maltratat fiul

Marius Ionut Dencea, de 11 ani, din Negoi, a fost adus in stare grava la Spitalul Clinic nr. 1 Craiova, in dimineata de joi, 20 septembrie. Mama baiatului le-a spus medicilor ca sotul sau il batuse cu o seara inainte, in timp ce Marius sustine ca s-ar fi lovit de uluca unei carute. Copilul a suferit un traumatism cranio-cerebral acut inchis si va fi supus zilele urmatoare unei interventii chirurgicale. Stefan Dencea, tatal baiatului, este cercetat de politisti in stare de libertate pentru vatamare corporala.

(R.G.)

Un director a furat din banii angajatilor

Cadrele Politiei economico-financiare din Tirgu Jiu au inceput urmarirea penala impotriva lui Grigore Baroiu, director general la SC PREMES SA din Balesti – Gorj, pentru faptul ca, in perioada septembrie 1999 – martie 2000, nu a achitat la bugetul asigurarilor sociale de stat contributia de 5%. Acesta retinuse banii de la salariati pentru pensia suplimentara, prejudiciul creat ajungind la suma de 68.774.468 de lei, bani care au fost recuperati.

(M.D.)

Depozit de furaje incendiat

Un depozit de furaje din orasul Novaci a luat foc in noaptea de 20 spre 21 septembrie din cauza unei tigari aprinse aruncate la intimplare, existind pericolul ca focul sa se extinda la casa lui Ion Tirfulea, proprietarul depozitului, precum si la locuintele vecinilor sai. Dupa eforturile zadarnice ale cetatenilor de a stinge focul, au fost chemati pompierii, care au reusit sa stinga flacarile dupa o ora de interventii.

(M.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS