10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUneori si copiii ar trebui sa-si aleaga parintii

Uneori si copiii ar trebui sa-si aleaga parintii

Trei copii minori din Craiova traiesc de mai mult timp intr-un cort, in plin cimp, la 15 km de oras, doar pentru ca asa si-a dorit mama lor care, dupa ce a divortat de tatal lor, a parasit domiciliul. Ei nu au decit vina de a se fi nascut intr-o familie in care binele copiilor nu a fost mai presus de orice. Nu se mai pot duce la scoala sau la gradinita, nu se pot duce la bunici sau acasa, pentru ca mama a hotarit ca e mai bine pentru ei sub cerul liber.

Elena C., din Ghercesti, s-a casatorit, in urma cu 14 ani, cu un baiat din Goicea doar pentru ca o violase, cum sustine ea. Primul copil, Ionut, a venit repede pe lume, iar noua familie a locuit la parintii Elenei, sperind ca vor stringe bani pentru a-si construi o casa in Craiova. Banii au fost strinsi, casa a fost cumparata si familia s-a mutat in Craiova. A venit si al doilea copil pe lume, iar in urma cu patru ani si al treilea. Intre timp, Elena s-a indragostit de un taximetrist, de meserie inginer, cu care, desi era casatorita, a facut ultimul copil. Sotul Elenei a trecut peste eveniment, de dragul celor doi copii mai mari, dar se pare ca nu a fost suficient, pentru ca, in urma cu citeva luni, mama celor trei copii a introdus actiune de divort. Instanta i-a incredintat ei copiii, pentru ca sotul nu s-a prezentat niciodata la Judecatorie. Dupa divort, ea s-a casatorit la scurt timp cu alesul inimii sale, cu care a facut, in urma cu patru ani, ultimul copil. Sacrificiul proaspatului sot, care s-a vazut dintr-o data si cu nevasta, si cu trei copii, a constat in vinzarea masinii si mutatul familiei intr-un cort, la 15 km de oras. Pe timpul verii a mai mers cum a mers, dar, o data cu venirea toamnei, si-a luat familia si a venit la redactia GdS in speranta gasirii unei miini intinse si a unui acoperis deasupra capului.

Copiii, victimele inconstientei mamei

In timp ce parintii umbla prin oras dupa mincare sau cu alte treburi, unul dintre cei doi copii mai mari sta la cort sa-l pazeasca. Elena a spus: „Fostul meu sot m-a violat si parintii m-au obligat sa-l iau. Cu actualul sot traiesc de mult timp si ultimul copil e facut cu el, desi eram maritata cu primul. Ala ma batea, ii ameninta pe copii si nu mai puteam trai cu el. Am dus copiii la mama, dar i-am gasit la munca. Ce acolo, la tara, au conditii sa invete? Nu ma primesc parintii mei, pentru ca ei ma trimit tot la primul barbat cu care am casa. Parintii actualului sot nu ne primesc pentru ca nu ma plac si atunci am hotarit sa vindem masina lui, sa ne luam un cort si sa ne mutam in cimp. Nu se mai pot duce la scoala si nici nu putem sa muncim pentru ca ne e frica de fostul barbat ca vine peste noi si ne omoara“.

In timp ce Elena depana tot felul de grozavii la adresa tatalui lor, copiii stateau nemiscati si ascultau ceea ce niciodata un copil nu ar trebui sa auda despre propriii parinti. Daca lucrurile ar fi in realitate cum le povesteste Elena, fostii ei vecini de linga casa nu ar condamna-o cu atita certitudine. Dar, indiferent ce s-a intimplat in viata fostei familii a Elenei, ea ramine vinovata de faptul ca si-a condamnat copiii la o viata mizera, in conditiile in care ar fi putut apela la parintii, fratii si surorile ei pentru a-i oferi un acoperis deasupra capului. Dupa un simplu telefon, una dintre surori, ingrozita de perspectiva celor trei copii, i-a oferit Elenei un loc unde sa stea impreuna cu familia ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS