21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO craioveanca bintuie de sapte ani pe strazi

O craioveanca bintuie de sapte ani pe strazi

Sultica Trante are 27 de ani si de mai bine de sapte ani sta pe strazi si doarme pe unde apuca. A fost data afara de propria sora dupa ce au locuit impreuna cu mama lor care a decedat in urma cu zece ani. Dupa moartea mamei, sora Sulticai, Gheorghita, a vindut apartamentul din cartierul Rovine si a cumparat o garsoniera. „Mi-a spus imi pare rau, asta e casa mea si tu trebuie sa pleci!“, a spus cu lacrimi in ochi Sultica.

„Sint pe strada din 1992 si am stat pe unde am putut. Mai dorm la o matusa din cind in cind, dar nu pot sa stau nici pe capul ei… Am dormit si prin scarile blocurilor, iar citeva luni, cit am gasit de lucru ca femeie de serviciu, am locuit cu chirie intr-o garsoniera“, a mai spus femeia. Sora Sulticai s-a mutat in Bals si, cind a chemat-o pe sora ei cea mica sa locuiasca la ea, Sultica a sperat ca lucrurile se vor schimba in bine si viata ei se va imbunatati. Dar nu a avut timp sa se acomodeze cu gindul cel bun, ca s-a trezit din nou aruncata in strada. Femeia este foarte bolnava si trebuie sa se interneze in spital pentru investigatii si o posibila operatie. „La noua ani, m-au operat la cap. Am avut tumoare cerebrala. Acum trebuie sa ma internez iar, ca asa mi-au spus doctorii. Si mama a murit tot de congestie cerebrala. Cind ies din spital sper sa reusesc sa-mi gasesc si eu ceva de lucru, orice ar fi“, a spus Sultica.

Sultica vrea o familie… chiar si numai pentru a-i face menajul

Femeia nu vede alta solutie de a scapa de viata pe strazi decit sa gaseasca o familie inimoasa care sa-i ofere adapost in schimbul menajului: „Fac orice, pot sa gatesc, sa fac curatenie si sa am grija de casa si de copii. Numai asa pot sa-mi gasesc si eu un loc unde sa stau. Daca as putea sa gasesc o familie care doreste sa am grija de ea, poate mi-as rezolva si eu problemele“. Sultica a facut si o cerere pentru a primi o camera la un camin, dar nu a primit inca nici un raspuns. Obisnuita cu o viata grea, plina de necazuri, femeia nici nu mai spera ca cererea ei va fi rezolvata vreodata. Acum, Sultica asteapta sa se interneze in spital. Cel putin pentru o vreme va avea un adapost si ce minca. Dupa aceea insa, daca visul ei de a gasi o familie care sa o ajute nu se va implini, va trebui sa indure frigul iernii care se apropie, tot pe strazi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS