14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Flash

Record la tractoare. Comuna Cioroiasi detine recordul la numarul de tractoare pe cap de locuitor. In numai trei sate exista 77 de tractoare. Pe linga tractoare, majoritatea satenilor din Cioroiasi au si combine echipate cu toata gama de utilaje agricole. In gospodariile in care au ramas numai batrini, acestia pot da pamintul pe care nu il mai pot munci intr-una dintre cele cinci asociatii din comuna.

O oaza de verdeata. La Silistea Crucii, administratia locala a construit un parculet in centrul comunei, chiar in fata cladirii primariei. Satenii au fost incintati de oaza de verdeata care infrumuseteaza comuna. Primarul a vrut sa le ofere tinerilor din comuna un loc de relaxare, iar functionarilor din administratia publica, o priveliste placuta sub ferestrele primariei.

Plopii trebuie taiati. Satenii din Cioroiu Nou si Boureni sint ingrijorati de pericolul pe care il reprezinta plopii batrini de pe marginea drumului care uneste cele doua localitati. Copacii sint uscati si exista pericolul sa se prabuseasca peste masini sau trecatori. Administratia comunei Cioroiasi, de care apartin cele doua sate, spune ca a facut numeroase adrese Consiliului Judetean Dolj pentru a taia plopii.

Comerciantii vor avea piata. Administratia locala din Cioroiasi intentioneaza sa amenajeze o piata in care comerciantii sa isi vinda marfa. In prezent, vinzatorii isi insira marfa pe capotele masinilor si pe tarabe improvizate. Primaria spera ca va reusi sa ingradeasca locul si sa le ofere comerciantilor un spatiu propice desfasurarii activitatii lor.

La Cioroiasi, vorbaretii nu sint vazuti cu ochi buni. In Primaria de la Cioroiasi, zicala „Timpul costa bani“ are mare greutate. Un afis pus pe unul dintre vestiare, la vedere, le atrage atentia vizitatorilor ca nu este cazul sa se intinda la vorba, ca mai asteapta si altii la rind: „Vine omul, sta oleaca, mai discuta, dar si pleaca!“.

Copii fara identitate. In comuna Brabova, trei copiii nu au identitate. Desi au virste cuprinse intre noua si 12 ani, ei nu au nici un act care sa le ateste existenta. Cei trei provin din familii cu probleme, sarace sau cu parinti handicapati. Primaria incearca sa rezolve aceasta problema si sa le dea copiilor o identitate printr-o hotarire judecatoreasca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS