8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Stiri diverse

Profesoara Cristina Braun de la Colegiul National „Fratii Buzesti“ a murit in citeva clipe. Cristina Braun, profesoara de limba franceza la Colegiul National „Fratii Buzesti“ din Craiova, a murit ieri, la etajul intii al CN „Elena Cuza“, cu citeva minute inainte de inceperea consfatuirilor. Din interpelarile colegilor a reiesit ca profesoara Cristina Braun, la ora 9.15, se afla pe hol impreuna cu o colega la o tigara. Deodata a avut dureri de cap din ce in ce mai insuportabile, iar in citeva clipe a lesinat. A fost chemat un cadru medical din scoala respectiva, dat fiind faptul ca se stia ca are o insuficienta de calciu si transpirase masiv. De asemenea, s-a anuntat urgent ambulanta, insa Cristina Braun a decedat pe loc. Nimeni nu a putut face nimic, moartea fiind fulgeratoare. A fost o profesoara de exceptie, fiind adulata atit de elevi, cit si de colegi. A avut doua licente si s-a remarcat prin profesionalism, prin rezultatele obtinute de elevi la olimpiadele nationale si prin comportamentul sau ireprosabil. Directorul Gheorghe Dragolici considera ca disparitia colegei sale este o mare pierdere pentru Colegiul National „Fratii Buzesti“. Dumnezeu s-o odihneasca in pace!

(C.I.)

Sase indieni fugari au fost prinsi la Rast. Sase cetateni indieni care incercau sa ajunga ilegal intr-o tara occidentala au fost prinsi pe malul Dunarii, la Rast, in dupa-amiaza de luni, 10 septembrie. „Nici unul dintre ei nu avea acte de identitate. Cei sase au fost retinuti pentru cercetarea modului in care au ajuns pe teritoriul Romaniei. Asteptam un translator de la Bucuresti si daca se va dovedi ca au trecut fraudulos Dunarea, vor fi predati autoritatilor bulgare“, a spus lt. col. Costel Tulitu, comandantul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Dolj.

(R.G.)

Gorjenii vor primi alocatii suplimentare. Directia Muncii si Solidaritatii Sociale Gorj a anuntat ca se vor incepe platile la alocatiile suplimentare pentru familiile care au in intretinere doi copii cu virste pina la 16 ani, sau pina la 18 ani, daca acestia urmeaza cursurile de zi ale unei institutii de invatamint sau sint incadrati in gradul I sau II de invaliditate.

(M.D.)

Noi locuinte sociale. Primaria Craiova a alocat sase miliarde de lei pentru a amenaja o serie de locuinte sociale pentru cei fara casa. Ieri, primaria a facut un schimb de imobile cu Universitatea „Spiru Haret“, in urma caruia s-a ales cu un camin situat in strada Brestei si care are 104 camere care vor fi amenajate in conditii omenesti, cu grupuri sanitare individuale, parchet si instalatii functionale.

(F.E.)

Pompierii din Bechet au un sediu nou. Garda de Interventie nr. 2 Bechet si-a inaugurat zilele trecute noul sediu. Pompierii de linga Dunare vor putea astfel sa intervina in mai bune conditii la stingerea incendiilor de pe 11% din cuprinsul judetului.

(R.G.)

Peste 900 de investitori FNI din Olt isi vor primi banii. Luni, 10 septembrie, a fost ultima zi in care investitorii FNI puteau sa mai depuna cerere pentru a fi despagubiti cu pina la zece milioane de lei. La sucursalele BCR din judetul Olt, au fost primite 924 de astfel de cereri, care au intrunit toate conditiile cu privire la actele doveditoare a calitatii de investitor FNI si la venitul pe cap de familie, care nu trebuie sa depaseasca suma de un milion de lei. Dupa incheierea activitatii de primire a cererilor, acestea au fost centralizate la sediul BCR din Slatina, dupa care au fost trimise la Bucuresti. Data inceperii platilor urmeaza sa se stabileasca dupa reanalizarea tuturor cererilor.

(A.M.A.)

S-a certat cu prietena si s-a aruncat in fata masinii. Gelu Tolbaru, de 22 de ani, din Scornicesti – Olt, a ajuns la Spitalul Judetean Slatina cu diagnosticul fractura clavicula stinga si fractura de bazin, dupa ce a fost grav accidentat duminica, 9 septembrie, pe DN65, pe raza orasului. Acesta se pare ca tocmai se certase cu prietena sa, S.F., cind s-a aruncat in fata unui Cielo cu intentia de a se sinucide. Autoturismul marca Daewoo Cielo cu numarul de inmatriculare OT-11-MXS era condus de Marius-Iulian Darnuta, de 30 de ani, din Slatina, subofiter in cadrul IJP Olt. Acesta se pare ca nu a mai avut timp sa-l evite pe tinar si l-a lovit din plin.

(A.M.A.)

Au furat rulmenti in valoare de 600 de milioane de lei. Dupa doua luni de cautari, pe 7 septembrie au fost prinsi autorii unui furt de rulmenti in valoare de 600 de milioane de lei. Acestia sint Marcel Ivan, de 33 de ani, cu antecedente penale, Marin Feraru, de 27 de ani, ambii din municipiul Slatina, si Cristi Rada, de 27 de ani, din comuna Perieti, care in noaptea de 30 spre 31 iulie 2001 au sustras, din cadrul SC VALCOM SRL Slatina, rulmenti in valoare de peste 600 de milioane de lei. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate, iar cei trei hoti au fost prezentati Parchetului de pe linga Tribunalul Olt, care a emis mandat de arestare preventiva pe 30 de zile pentru savirsirea infractiunii de furt calificat.

(A.M.A.)

Tinar injunghiat cu un briceag. Ion Moise, de 26 de ani, din comuna Maruntei – Olt, a fost injunghiat cu un briceag de catre Nicu Badalut, de 19 ani, din orasul Draganesti – Olt, muncitor la SNCFR Craiova. In noaptea de 8 spre 9 septembrie, cei doi se aflau in discoteca din comuna Maruntei, cind, la un moment dat, intre cei doi a izbucnit un conflict, ce a fost aplanat de cei care se aflau in jur. Dupa ce a plecat din discoteca, Ion Moise a fost insa urmarit de Nicu Badalut care i-a aplicat pe la spate o lovitura cu un briceag in coapsa stinga. Victima a fost internata in stare grava la Spitalul Judetean din Slatina, cu diagnosticul plaga injunghiata coapsa stinga cu perforarea intestinului gros.

(A.M.A.)

S-a spinzurat in sopron. In prima perioada a acestui an, numarul sinuciderilor a crescut foarte mult in comparatie cu anii precedenti. Cauzele care conduc la aceste tragedii sint multiple. Specialistii sustin ca, in afara de situatiile patologice, un factor favorizant este perioada de tranzitie, care genereaza nesiguranta si care conduce la instabilitate emotionala. In noaptea de 10 spre 11, Dorel Olteanu, de 32 de ani, din comuna Farcasesti – Gorj, a fost gasit in sopronul din gospodaria sa, atirnind de o grinda. Cadavrul a fost depus la morga Spitalului Rovinari, in vederea efectuarii necropsiei. Din primele verificari facute de politisti s-a constatat ca Dorel Olteanu mai avusese doua tentative de sinucidere.

(M.D.)

Garcea a fost gasit mort. Vasile Garcea Tanasie, de 63 de ani, din comuna Jupinesti, judetul Gorj, a fost gasit mort luni seara, in curtea casei sale. Vecinii care au descoperit cadavrul observasera ca, in ultimele zile, batrinul nu mai iesea din casa. Acestia au gasit trupul neinsufletit al lui Garcea zacind intr-una din camerele casei. Corpul a fost depus la Morga Spitalului „Tudor Vladimirescu“, in vederea efectuarii necropsiei.

(M.D.)

Batut mar pentru un bon. Enache Cojocaru, de 58 de ani, din Plopsor – Gorj, a fost adus in stare grava la Spitalul Clinic nr. 1 Craiova luni, 10 septembrie, dupa ce a fost batut de un consatean. „Duminica dupa-amiaza eram acasa si a venit Florin Buse sa-mi ceara un bon. I-am spus ca o sa i-l dau, dar nu am mai apucat. A tabarit cu pumnii pe mine“, isi aminteste barbatul.

(R.G.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS