10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024

Stiri diverse

Primarul vrea muraturi la Cantina de Ajutor Social. Florin Circiumaru, primarul municipiului Tirgu Jiu, le-a sugerat angajatelor Cantinei de Ajutor Social sa se apuce sa faca muraturile de rigoare. El a spus ca s-a saturat ca tot timpul conducerea cantinei sa vina si sa ii ceara bani pentru conserve. „Sa cumpere rosii, castraveti si sa le bage la borcan Nu sa astepte sa vina iarna si sa dea din colt in colt. Sa puna mina sa munceasca! “, a spus edilul.

(E.M.)

40% dintre elevii gorjeni vor avea rechizite subventionate. La Inspectoratul Scolar Gorj, au fost centralizate cererile pentru rechizite subventionate. Nicolae Mergea, inspectorul scolar general, a spus ca s-a facut o evaluare a cererilor depuse la inspectorat: „Apreciem ca aproximativ 40% dintre elevii gorjeni vor beneficia de facilitatile oferite. Acesta procent inseamna aproximativ 16.000 de elevi. Noi avem la nivelul inspectoratului o evidenta a celor care au o situatie dificila din actiunile trecute pe care le-am desfasurat.

(E.M.)

Cintare neverificate metrologic. Inspectorii metrologi au depistat in tirgul de la Plenita, judetul Dolj, 25 de comercianti care utilizau cintare neverificate metrologic. Patru dintre acestia foloseau balante analitice cu ajutorul carora cintareau brinza si mezeluri. Pentru deficientele constatate, inspectorii metrologi au aplicat amenzi in valoare de patru milioane de lei.

(N.E.)

Productie agricola buna in Mehedinti. Operatiunea de recoltare a porumbului a inceput cu mult mai devreme decit se asteptau reprezentantii Directiei Agricole Mehedinti datorita coacerii fortate. In prezent, peste 60% din suprafata cultivata cu porumb a fost deja recoltata, productia fiind de aproximativ 4.000 kg boabe la hectar. Specialistii de la DGAIA Mehedinti sint foarte multumiti de productiile obtinute in zonele de deal si de munte, care au depasit in acest an asteptarile. In aceste zone, productiile medii inregistrate au fost de peste 7.000 kg boabe la hectar. Recoltarea culturii de floarea-soarelui este in aceste zile la final in judetul Mehedinti, productia medie obtinuta fiind de aproximativ 1.000 kg la hectar. De asemenea, in maximum doua saptamini va fi declansata recoltarea culturii de vita-de-vie in judet.

(D.L.)

Apa rece pentru o zi. Asociatiile de locatari-proprietari 2 – Crihala, 9, 11, 12, 13, 17, 20, 24, 34, 39, 47, 48, 58, 132, 133, 106, ABC si Foresta, din Drobeta Turnu Severin, vor ramine de miine fara apa potabila. Societatea de apa canal SECOM SA va lua aceasta masura deoarece cele 18 asociatii au datorii care insumeaza 2,4 miliarde de lei. Cea mai mare datorie o are Asociatia 11, de 342 de miliarde de lei, urmata de Asociatiile 39, de 265 de milioane de lei, Asociatia 58, 260 de milioane de lei si Asociatia 13, 236 de milioane de lei. Cele 18 asociatii mai au o zi la dispozitie pentru a plati cel putin 25% din suma restanta, caz in care nu vor fi debransate.

(D.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS