10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Kestii lumesti

Esti urit? Nu dispera…

…uritenia poate fi benefica. Oamenii de stiinta din Australia sint de parere ca progeniturile oamenilor uriti beneficiaza totusi de alte calitati, in compensatie, cum ar fi faptul ca sint mai sanatosi sau mai inteligenti. Si nu sint putini cei care prefera sa fie inconjurati de persoane mai putin frumoase decit ei.

Si pestii sint innebuniti dupa cartofii prajiti

Un britanic sustine ca pestisorii sai prefera cartofii pai in locul hranei obisnuite pe care o primesc in acvariu. El a observat acest lucru in momentul in care a aruncat o bucatica de cartof prajit in apa, iar „micutii“ s-au batut pur si simplu pe ea. De atunci, ei nu mai accepta mincarea daca nu este insotita de o „prima“ in cartofi.

Lunetistii versus porumbeii

Centrul unui orasel din Carolina de Sud a fost izolat de restul localitatii printr-un cordon de politisti, pentru citeva ore, pentru a le permite unor tragatori de elita sa elimine porumbeii din zona. Oficialii din Newberry organizeaza aceasta actiune o data pe an, vinatorii impuscind pasarile de pe acoperisurile caselor. Motivul il constituie faptul ca porumbeii lovesc geamurile in zbor, spargindu-le, iar multi dintre ei sint plini de capuse sau sint purtatori de boli. Nimeni nu s-a plins vreodata in legatura cu aceasta metoda si nici o alta idee pentru a rezolva problema nu a fost propusa primariei pina in prezent.

Tortura sau…bonus la batrinete?

In caminele pentru batrini din Danemarca se difuzeaza acum filme porno pentru rezidenti. Acestea sint prezentate de obicei simbata noaptea la televizorul din salonul comun. De asemenea, multe astfel de institutii accepta ca locatarii sa primeasca vizite de la prostituate, insa nu sint multi cei care mai pot beneficia de serviciile lor.

Prostituatele fac rau la sanatate

Medicii legisti din Germania ii avertizeaza pe barbati in legatura cu pericolul reprezentat de stopul cardiac in timpul desfasurarii actului sexual cu o prostituata. Chiar si persoanele tinere sint vulnerabile, in special cele care au probleme cu inima, din cauza emotiilor foarte puternice si a stresului psihic cauzat de excitare. Riscul de a muri atunci cind se face dragoste este de aproape 20 de ori mai mare la barbati decit la femei.

Cartofi pentru astronauti

NASA doreste sa colaboreze cu Institutul Scotian de Cercetare a Culturilor pentru punerea in aplicare a unui plan destinat cultivarii cartofilor in spatiu, cu scopul de a asigura necesarul de calorii si vitamina C al astronautilor. Americanii au nevoie de o planta care sa aiba mai putine frunze si tulpini, dar care sa produca cel putin aceeasi cantitate de cartofi, avind in vedere faptul ca spatiul disponibil intr-o naveta spatiala sau statie orbitala este redus.

Nediscriminare pe baza de profesie

Conducatorii unei banci din Olanda au renuntat la masura de a interzice angajatelor in domeniul sexului sa-si deschida cont la institutia lor. Majoritatea bancilor si firmelor de asigurari olandeze nu doresc sa fie asociate cu industria sexului, desi prostitutia este legalizata in aceasta tara, ceea ce inseamna ca femeile care lucreaza in aceasta bransa nu pot beneficia de imprumuturi si asigurari.

Crocodilii gunoieri

Un sat de pescari din Islanda intentioneaza sa importe crocodili pentru a-i folosi drept „malaxoare“ pentru gunoi. Acestia urmeaza sa devoreze produsele care se arunca dupa procesarea pestelui in fabricile din zona. Primarul localitatii Husavik considera ca animalele ar putea reprezenta si o atractie turistica, prin care asezarea ar deveni cunoscuta in lume.

Celulare la unison

254 de londonezi au ajutat la stabilirea unui nou record mondial in momentul in care telefoanele lor mobile au sunat la unison. Evenimentul a avut loc in timpul unei pauze de prinz, in Leicester Square, mai multe persoane fiind rugate sa participe la realizarea celui mai „suparator“ record mondial. Un reprezentant al Guinness Book of World Records a confirmat performanta.

Maimutele au luat riie de la turisti

Gorilele care populeaza muntii Ugandei au luat riie de la ecoturistii care viziteaza zona. Norocul lor a fost ca doctorii veterinari au depistat boala la timp si au reusit sa le injecteze cu ajutorul unor sageti micute trimise de la distanta. Cercetatorii nu au reusit insa sa identifice sursa scabiei, iar acum se tem ca vor exista alte boli umane, mai periculoase, care se vor raspindi in rindul celor aproximativ 650 de gorile care traiesc in munti.

Megaconcert timp de sase secole!

Un concert de orga care a inceput in Germania, acum trei zile, nu se va sfirsi decit peste 639 de ani. Intitulat „Cit mai incet cu putinta“, spectacolul a debutat, intr-o manastire din localitatea Halberstadt, doar cu un sunet emis de foalele instrumentului. Primul acord muzical va fi auzit pe data de 5 ianuarie 2003, iar intregul concert se va sfirsi in anul 2640. Piesa a fost scrisa de compozitorul american John Cage, cu scopul de a ajuta lumea sa se grabeasca incet.

Si morti, rechinii fac victime

Un bucatar englez a fost „atacat“ de un rechin mort. In momentul in care incidentul a avut loc, barbatul transporta pestele cu masina catre restaurantul unde lucreaza. Din cauza faptului ca a fost nevoit sa frineze brusc, mina sa a fost prinsa in gura rechinului, ghinionistul alegindu-se cu o artera taiata si degetul mare de la mina stinga aproape retezat. Britanicul a declarat ca este, probabil, primul om din lume atacat pe uscat de catre un rechin, care pe deasupra mai era si mort.

Ori te lasi de baut, ori salariul il ia…nevasta!

Conducatorii unui stat din India i-ar putea forta pe lucratorii guvernamentali sa le dea sotiilor jumatate din cit cistiga in cazul in care consuma bauturi alcoolice in exces. Guvernul din Maharashtra este convins ca femeile sufera daca barbatii lor beau prea mult si doreste sa previna aparitia alcoolismului in rindul lucratorilor sai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS