10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCutremurul de ieri-noapte a facut victime si in Gorj

Cutremurul de ieri-noapte a facut victime si in Gorj

Cutremurul „prezentat“ de ANTENA 1 a creat o adevarata isterie si in Gorj. Colac peste pupaza, ieri Protectia Civila impreuna cu pompierii, unitatile spitalicesti, politia si Salvamontul au simulat in centrul orasului producerea unei catastrofe, in urma careia trebuia salvati supravietuitorii. Desi a fost o pura coincidenta intre ziua aleasa pentru desfasurarea acestei simulari si stirea difuzata de Antena 1, conform careia un cutremur devastator, nemaiintilnit pina acum in Romania, de opt grade pe scara Richter, se va produce in noaptea de 7 spre 8 septembrie, multimea adunata acolo era convinsa ca oficialitatile au cunostinta de producerea cutremurului, insa nu vor sa anunte oamenii pentru a nu crea panica. Se pare ca prezicatorul acestui cutremur, Ioan Istrate, a avut o credibilitate mai mare decit Hincu, care isterizase populatia cu cutremurele visate de el. Cu toate ca s-au dat asigurari atit de specialistii romani in seismologie, cit si de oficialitatile locale ca stirea care anunta cutremurul este doar o speculatie, spaima i-a cuprins pe oameni.

Preotii n-au fost „anuntati“ de Sfintul Sinod ca va fi cutremur

Ieri-dimineata, unii oameni erau convinsi ca buletinele de stiri vor incepe astfel: „Cutremurul de azi-noapte a ucis 500 de mii de oameni si a lasat alte trei milioane pe drumuri. Casa Poporului a fost transformata in dormitor comun pentru sinistrati“. Numai la ideea ca aceasta stire ar putea fi adevarata, dupa cum a fost prezentata de Antena 1, innebuneste pur si simplu populatia. Astfel de informatii pot fi lansate doar de oameni iresponsabili. Cind va fi cutremur, doar Dumnezeu stie, insa presupunind prin absurd ca ar sti si Istrate, anuntarea populatiei ar fi trebuit sa se faca intr-un mod controlat, fara sa creeze o adevarata psihoza, o nebunie generala. Valeriu Andrei: „Mi-am luat liber astazi. Ma duc sa fac niste tirguieli, sa-mi iau nevasta si copiii si sa ma duc la tara. Eu cred in ce spun oamenii astia, fiindca asa se aude din batrini, ca in 2000 va fi sfirsitul lumii“. Margareta Vilau: „Domne, nu stiu ce sa zic… O fi la fel ca Hincu ala, dar parca mi-e frica totusi. Daca e adevarat?

L-am vazut si eu pe Istrate la televizor, si asta pare om cu scaun la cap, nu cred ca-si bate joc de noi. Eu n-am unde sa ma duc. Ce-o vrea Dumnezeu!“ Gabriel Bican: „Mie nu prea-mi vine sa cred, dar mai stiu eu ce-o fi pina la urma? Ca nu crezi, nu crezi, dar daca auzi pe toata lumea vorbind despre asta, parca-ti intra frica-n oase. Eu mai stau si la patru. Adevarul e ca tarii noastre un cutremur ii mai trebuie si s-ar alege praful!“ Am vrut sa aflam si care este parerea preotilor si ne-am adresat parintelui Dumitru Dumitrascu, preot la Catedrala din Tirgu Jiu. Acesta ne-a marturisit ca nu are cunostinta si nici vreo presimtire in ceea ce priveste un eventual cutremur. „Pe mine nu

m-a anuntat Sfintul Sinod sa tin vreo slujba speciala impotriva cutremurului, dar sa stiti ca nu-i e dat omului sa stie cind vine minia Domnului“. Aceasta stire care a terorizat populatia are si partea ei buna, demonstrind astfel cit de usor poate fi manipulat un popor, cit de usor poate fi creata panica. Speram ca Ioan Istrate sa fie ultimul prezicator care sa ne creeze insomnii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS