14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn tramvai a deraiat după inaugurarea liniei modernizate

Un tramvai a deraiat după inaugurarea liniei modernizate

Nici nu a tăiat bine primarul Bulucea panglica inaugurală a noii linii modernizate, că a doua zi, dis-de-dimineață, un tramvai a și deraiat chiar în zona cuprinsă între „Geamuri“ și „Groapă“, unde timp de trei săptămîni au fost desfășurate lucrările de modernizare. Ce e drept, incidentul s-a petrecut pe linia vitregită, paralelă cu „modernizata“, care duce din centru spre cartierul Craiovița Nouă și care nu a beneficiat de îmbunătățiri. Cu ocazia inaugurării, Iulian Ocroteală, directorul Regiei de Transport Craiova, chiar a specificat că zona este cea mai periculoasă, cu cele mai multe deraieri, iar șinele și infrastructura se uzaseră peste limitele admise. De aceea au fost necesare lucrări care au costat 1,7 miliarde de lei. Se pare însă că autoritățile nu și-au permis să arunce pivirea și peste gard, unde șinele și infrastructura au rămas tot „uzate peste limitele admise“. Așa că ieri, în jurul orei 8.00, un tramvai a deraiat și timp de aproximativ 25 de minute circulația a fost paralizată.


Cu modernizări sau fără, deraierile „sînt lucruri normale și tot se pot întîmpla“

Directorul tehnic al RAT, Năstase ªutru, a spus: „Nu trebuie să disperăm, pentru că astfel de lucruri sînt normale și tot se pot întîmpla. În canalul șinei pot intra diverse obiecte metalice, de la mașinile care trec, de exemplu, și din această cauză se mai întîmplă mici deraieri. Tramvaiul care a deraiat se afla pe linia veche, pe sensul de circulație spre Craiovița Nouă. De vină este, desigur, tot linia, dar, așa cum am promis, în doi-trei ani o să le rezolvăm pe toate. Întîietate vor avea liniile cele mai grav afectate, respectiv cele din zona Hotelului Jiul și în zona Craioviței, la cișmea“.

Craiovenii nu pot deci decît să aștepte reabilitarea șinelor care constituie obiectivul imediat al autorităților, pentru a circula în siguranță și confort, întrerupte, desigur, de cîte o mică deraiere, care… „oricum se poate întîmpla“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS