16.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024

Stiri diverse

Trei persoane au fost ucise de un ofițer rus de poliție

Trei persoane au fost ucise, în urma unui schimb de focuri petrecut într-un parc din Moscova, de către un ofițer de poliție aflat în stare de ebrietate. Poliția locală nu exclude posibilitatea ca ofițerul de poliție să fi fost plătit pentru uciderea celor trei persoane. Schimbul de focuri a avut loc în cel mai mare parc din capitala Federației Ruse, Izmadlovski. Identitatea victimelor și a agresorului nu a fost dezvăluită. Poliția locală a anunțat că acesta lucra în cadrul serviciului de luptă împotriva crimei organizate și a fost una dintre gărzile de corp ale fostului ministru rus de interne, Vladimir Rușailo. În Rusia se înregistrează anual numeroase asasinate la comandă, în special la Moscova și Sankt Petersburg. Autoritățile locale au arestat, în anii trecuți, mai mulți polițiști ruși care au săvîrșit asasinate la comandă.

NATO ar putea rămîne în Macedonia și după 26 septembrie

Misiunea NATO de colectare a armelor depuse de gherila albaneză ar putea rămîne în Macedonia mai mult decît cele 30 de zile prevăzute, a declarat emisarul special al SUA, James Pardew. „Ne gîndim la creșterea numărului observatorilor civili în Macedonia. Aceștia nu sînt înarmați, fapt care ridică problema siguranței lor“, a afirmat Pardew. Ministrul britanic al apărării, Geoff Hoon, a declarat că, în prezent, au loc discuții în privința măsurilor pe care comunitatea internațională trebuie să le întreprindă după expirarea mandatului de 30 de zile al Operațiunii Essential Harvest. Rugat să comenteze declarația emisarului special al SUA pentru Balcani, Hoon a spus că au loc discuții privind o eventuală nouă operațiune în Macedonia, care ar putea include observatori civili, însă a sugerat că încă nu a fost luată nici o decizie. Operațiunea Essential Harvest, cu un efectiv de 4.500 de militari, este dislocată în Macedonia pînă pe 26 septembrie, pentru a colecta armamentul predat de rebelii albanezi.

Scăpat viu după ce avionul său s-a prăbușit, iar el a înotat zece ore în Marea Ionică

Un pilot grec, în vîrstă de 46 de ani, a reușit să ajungă ieri în satul Mytikas, după ce a înotat timp de zece ore în mare, ca urmare a aterizării de urgență, în Marea Ionică, a avionului său de tip Cessna, a anunțat Ministerul Marinei Comerciale, citat de AFP. Pilotul Demosthene Dimitropulos a anunțat duminică, în jurul orei locale 20.00 (17.00 GMT), turnul de control de la Preveza (vestul Mării Ionice) că va ateriza de urgență, în urma unei defecțiuni tehnice. Purtînd vesta de salvare, el a înotat pînă în jurul orei 6.00 (03.00 GMT) și a ajuns în satul Mytikas, la nord de Preveza. El a fost transferat la spitalul din acest oraș, unde medicii i-au pus diagnosticul hipotermie. Autoritățile din regiune au transportat la locul presupusului accident un avion C-130 al armatei, un elicopter Super Puma, cinci vase de escortă și mai multe vase de pescuit care l-au căutat pe parcursul nopții, fără vreun rezultat. Pe 8 august, doi cetățeni eleni au fost scoși din mare, în apropierea Insulei Samothrace (nordul Mării Egee), după ce avionul lor de tip Cessna s-a scufundat în apropierea coastelor.

Scene ca în filme într-un oraș din sudul Franței

Un individ l-a ucis pe un responsabil local al orașului Béziers, din sudul Franței, duminică, după ce anterior distrusese cu o rachetă o mașină a poliției, iar în cele din urmă a fost împușcat mortal, după o cursă de urmărire de cîteva ore, a anunțat poliția. Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, l-a împușcat duminică pe un responsabil al Primăriei din Béziers, în plină stradă, în circumstanțe ce urmează a fi stabilite. Anterior, el se prezentase la comisariatul orașului, după care a deschis focul cu un lansator de rachete asupra uneia dintre mașinile poliției staționate în fața comisariatului. El a reușit să fugă, dat ulterior a fost depistat și împușcat de membri ai grupului de intervenție al poliției naționale (GIPN).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS