16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTinerii născuţi în 1988, în atenţia CMJ

Tinerii născuţi în 1988, în atenţia CMJ

Activitatea de luare în evidenţă militară a celor 1.200 de tineri din Olt din contingentul 1988 continuă, până în prezent fiind înregistraţi aproximativ 1.000 dintre ei. „Pentru a putea fi luaţi în evidenţa militară, tinerii trebuie să completeze o fişă cu datele personale şi să prezinte o adeverinţă de la medicul de familie din care să rezulte starea de sănătate. La sediul Centrului Militar Judeţean, ei susţin o testare psihologică primară, care le stabileşte aptitudinile pentru armată. În urma acestor activităţi, cei declaraţi admişi pot opta pentru cariera militară sau rămân în evidenţa noastră, în vederea încorporării lor în armată în caz de forţă majoră“, a spus locotenent-colonelul Ilie Hău.
Cei care sunt declaraţi inapţi din punct de vedere medical ori psihologic primesc un certificat medical. Aceşti tineri nu mai pot fi luaţi în calcul pentru încadrarea în armată. Acţiunea se va încheia în luna iulie, după care se vor reverifica bazele de date ale promoţiilor trecute. Concomitent cu aceste activităţi se desfăşoară clarificarea situaţiei medico-militare a tinerilor care au întrerupt efectuarea stagiului militar. Se pune accentul pe cei care până acum nu s-au prezentat la Centrul Militar Judeţean din diverse motive pentru a prezenta documente care să ateste motivele pentru care au întrerupt armata. 150 de tineri care au fost încorporaţi în unităţile militare din Olt nu au îndeplinit în întregime perioada de stagiu fie din motive medicale, fie din motive familiale. „Celor care au îndeplinit mai mult de jumătate din stagiul militar (şase luni) şi nu au fost clasaţi inapţi medical li se eliberează livrete militare. În schimb, celor care au îndeplinit mai puţin de şase luni din stagiul militar sau au fost declaraţi inapţi din punct de vedere medical li se eliberează un certificat care stabileşte faptul că nu mai au nici un fel de obligaţie militară“, a mai spus Hău.
Dintre tinerii care au fost luaţi în evidenţă, 50% şi-au exprimat dorinţa de a urma cursurile unei instituţii militare de învăţământ sau o carieră militară ca soldaţi voluntari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS