17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinNokia 770 Internet Tablet, în variantă îmbunătăţită

Nokia 770 Internet Tablet, în variantă îmbunătăţită

Nokia Corp., cel mai mare producător de telefoane mobile, a lansat pe piaţă un software îmbunătăţit pentru telefonul Nokia 770 Internet Tablet, ce va permite utilizatorilor să telefoneze prin internet, dar şi să comunice cu ajutorul sistemului instant messaging (IM) prin aplicaţia Google Talk. Colaborarea dintre Google şi Nokia inaugurează utilizarea de către compania de telefonie a sistemului „Voice over Internet Protocol“ sau VoIP (protocol de comunicaţie voce prin internet), însă reprezentanţii Nokia au declarat că acest sistem nu va pătrunde pe piaţa telefoanelor mobile tradiţionale. „Nu considerăm că acest tip de tehnologie face concurenţă telefoniei mobile tradiţionale, pentru că întotdeauna vor exista dispozitive a căror funcţie principală va fi aceea de telefonie“, au declarat reprezentanţii Nokia.
Nokia 770 a fost lansat iniţial în mai 2005 şi este primul dispozitiv mobil produs de Nokia care nu este un simplu telefon, ci oferă acces broadband wireless pentru navigare rapidă pe internet şi pentru folosirea serviciilor de poştă electronică.
Varianta originală pentru Nokia 770 funcţionează cu sistemul de operare Linux, iar acum acesta a fost îmbunătăţit pentru a permite utilizarea noilor facilităţi. Aplicaţia Google Talk intră în pachetul de dotări standard al gadgetului, dar cei care folosesc deja acest telefon pot descărca aplicaţia gratuit de pe internet. Dispozitivul cu upgrade poate fi achiziţionat pentru suma de 370 de euro.
La fel ca dispozitivele asemănătoare care oferă acces la internet şi la servicii e-mail fără să aibă nevoie de existenţa unui PC, Nokia 770 Internet Tablet nu a fost un succes comercial, foarte posibil din cauza faptului că nu poate fi folosit ca telefon mobil (în accepţiunea tradiţională). Introducerea protocolului VoIP are ca scop schimbarea acestei situaţii, estimându-se că după lansarea noii versiuni Nokia 770 nivelul vânzărilor va creşte considerabil.
Aceasta este prima dată când companiile Nokia şi Google lucrează împreună, însă reprezentanţii celei din urmă nu exclud posibilitatea ca pe viitor să mai existe astfel de colaborări, pentru că „Nokia este un pion foarte important în industria telefoniei“.
Cu toate acestea, compania Google a refuzat să estimeze cât de profitabilă va fi această colaborare pentru cifra sa de afaceri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS