Casele celebrităţilor, castelele, hotelurile de lux sau locaţiile excentrice cu destinaţii diverse vor atrage întotdeauna ca un magnet atenţia publicului. Ele reprezintă o investiţie financiară semnificativă, un model pentru privitor, un stil de viaţă care vorbeşte de la sine despre atitudine, cultură, opţiune.
În 2006 am avut parte de călătorii frumoase prin locuinţele vedetelor – dacă ne amintim de grădina cu iepuraşi a lui Terry Hetcher, de curcubeul creat de razele de soare răcorite de fântânile arteziene ale lui Babyface şi, desigur, de răsăritul din Miami, unde casa lui Lenny Kravitz sfidează orice regulă a decorării. Dar iată că ne-am luat cu vorba şi am ajuns în faţa casei… Cum, nu o recunoaşteţi? Este a şocantei Paris Hilton. Bănuiesc că nu mai e cazul să vă spun cine este. Şi totuşi, câteva rânduri din CV-ul ei nu strică…
Paris este o femeie extrem de talentată, care pe lângă viaţa socială tumultuoasă a pus bazele unui imperiu numit chiar Paris Hilton. Cred că mai bine vă aşezaţi puţin şi luaţi notiţe. A început cu reality show-ul televizat „The Simple Life“, care este deja la al patrulea sezon; va lansa un album muzical în câteva luni; deţine un club în Orlando (Florida) cu numele „Club Paris“, dorind să facă un lanţ de astfel de cluburi în America; a jucat în filmele „House Of Wax“ şi „Nacional Lampoon’s Pledge This“. La toate acestea adăugaţi propriul parfum, propria gamă de cosmetice şi linia de bijuterii ce îi poartă numele, şi vă veţi da seama că este deja o femeie pe picioarele ei.
Casa ei este un mix al preferinţelor, aşa că pregătiţi-vă pentru un „regal al luxului“ (sintagmă pe care ne-o putem permite când vine vorba de Paris, chiar dacă sună pleonastic…)
Designeri celebri pentru living şi camera de oaspeţi
Suntem deja în living, cameră creată de Jamie Drake de la Hugo Boss, în care se observă acea strălucire hollywoodiană. Aici atenţia ne este imediat captată de impozantul candelabru de cristal, de sclipirea scaunelor de club marca Bergamo şi de canapelele (poziţionate una în spatele celeilalte) de aproape patru metri!
Sunt atât de mari încât Shaq şi Kobe (Shaquille O’Neal şi Kobbie Bryant) se pot acomoda împreună cu orgoliile lor. Privirea ne alunecă de pe cele două boxe placate în perete şi se opreşte pe agentul de securitate, ce îi atenţionează pe petrecăreţi să nu îşi lase băutura pe cele două sculpturi de 300.000 $, semnate Donald Judd.
Nu pot să nu spun ceva şi despre camera de oaspeţi în care Todd Oldham şi-a spus cuvântul – canapea modulară din cinci piese cu dungi colorate, carpete tot cu dungi colorate, pereţi în dungi colorate şi jaluzele… desigur, tot în dungi colorate. De fapt, partea cea mai grea în această cameră e să găseşti ferestrele, deoarece pereţii şi jaluzelele sunt la fel.
Giorgio Armani şi-a pus amprenta în camera de proiecţie
Ce… aţi obosit? Nu scăpaţi aşa uşor! Păi nu v-am spus de camera de proiecţie.
Ca orice vedetă de la Hollywood, Paris Hilton trebuie să aibă şi o cameră de proiecţie, şi credeţi-mă pe cuvânt că nu e una oarecare, deoarece a fost realizată de Giorgio Armani. Să vă spun şi motivele pentru care merită să stai aici, în loc să mergi la cinematograf.
Cred că unul din ele ar fi faptul că spaţiul destinat picioarelor este imens, graţie celor două canapele şi unui pat de zi Armani, continuat cu mese îmbrăcate în piele, pentru a-ţi aşeza floricelele. Ecranul pentru proiecţie este, de fapt, un perete pictat cu o vopsea acrilică reflectorizantă, o idee ingenioasă şi totodată economică. Urmează, cum era de aşteptat, un proiector de 30.000 $ ce spune totul despre calitatea sa. Trebuie să recunoaşteţi că nu găseşti aşa ceva într-o sală de cinema.
Continuăm cu garajul, transformat în cameră, în care observăm clar stilul lui Cheryl Gardner de la Chrysler, un miniclub în care maşinile sunt tema principală… sau mai bine zis componente ale acestora. Canapelele sunt de fapt banchetele unui Chrysler, iar barul arată precum un parbriz de maşină crăpat.
Parcă nu aţi mai pleca de aici… ştiu, dar trebuie să vedem şi biblioteca, realizată de Sami Hayek, nimeni alta decât sora actriţei Salma Hayek. În acest refugiu intelectual găsim o plasmă de 50 de inch. Pe faţa şemineului a fost aplicată o placă de onix de 5 x 1,5 m, adusă din Pakistan, care a trebuit montată cu foarte mare atenţie, din pricina dimensiunilor sale foarte mari, iar canapeaua capitonată cu piele este realizată în intregime din oţel şi cântăreşte 350 kg; dar şi preţul e pe măsura… 11.000 $.
Stiluri diferite pentru camere diferite
Să mergem mai departe spre foişor, unde Elaine Culotti de la Casa Bvlgari şi-a pus amprenta. Simţim aerul anilor ’20, unde şezlongurile sunt capitonate cu pluş folosit la fabricarea halatelor, iar dacă vrei să te înveleşti, vei găsi pături de copii… Parcă te afli în Ţara Minunilor!
Cu toate acestea, cu adevărat impresionante sunt cele două acvarii pline cu peşti „leu“, veninoşi, ce păzesc ceasurile Bvlgari în valoare de 120.000 $, aruncate înăuntru. Aşa că dacă nu ai cunoştinţe oceanografice, ar fi bine să renunţi la dorinţa de a proba unul din ele.
Cu paşi siguri am ajuns în apartamentul principal – realizat de Jackson Siegel Aaron de la Calvin Klein Home. Aici parcă gravitaţia începe să acţioneze şi se instalează o atmosferă calmă, ce porneşte de la cele patru scaune de club îmbrăcate în piele şi aşezate în faţa şemineului. De aici se vede cel mai bun loc unde îţi poţi petrece o seară liniştită… terasa din partea de est… (nu cea din vest sau altă terasă; în total sunt trei astfel de zone).
Dormitorul oaspeţilor schimbă brusc stilul, bineînţeles el fiind realizat de un alt designer. John Everage de la Hermes s-a ocupat de el şi a făcut-o bine. Piesa de rezistenţă sunt Studiile lui Robert Motherwell de pe perete, ce valorează 100.000 $ fiecare, dar şi halatele portocalii din baie, desigur, Hermes. Toaleta însă întrece orice închipuire, cu capacul care se ridică automat şi se şi încălzeşte automat, atunci când te apropii de ea. Dar ce mai contează 5.000 $ pentru un asemenea confort! Totuşi, obiectul care se impune în dormitorul oaspeţilor este armura din secolul XIX, achiziţionată din sudul Franţei.
Luxul se regăseşte şi în baie
Uşor, uşor am ajuns şi la final. Am cunoscut un loc prin care s-au perindat cei mai faimoşi designeri de interior ai lumii, şi nu numai. Dar nu ne mirăm, doar e vorba despre Paris Hilton, conducătoarea unui imperiu financiar. Paris nu a făcut doar o şedinţă cu tot ce este trendy în materie de design interior, ci s-a implicat şi în alegeri şi a amprentat locaţia cu opulenţă, dinamică, îndrăzneală şi răsfăţul care o caracterizează. După cum aţi văzut, fiecare cameră este diferită ca stil; asta şi pentru că au fost realizate de designeri diferiţi. Toate sunt deosebite şi fiecare are rolul ei de a-ţi crea o stare aparte. Dar cel mai important este că toate reuşesc să aducă în prim-plan căldura unui cămin. Întotdeauna însă trebuie adusă şi o atingere personală. Împreună cu banii, ideile şi necesităţile de confort, casa devine o emblemă a unei perioade a vieţii…
Forma, dimensiunea şi culoarea unei băi vorbesc despre dorinţa proprietarului de a folosi această încăpere doar pentru scopurile practice, sau de a vrea mai mult decât atât.
Paris Hilton îşi exprimă feminitatea şi preocuparea pentru îngrijirea corporală prin decorarea băii sale. Avem în faţă un spaţiu în care plăcerea relaxării şi iubirea de sine se regăsesc şi în detalii, şi în ansamblu, iar organizarea mobilierului creează o flexibilitate în mişcare şi activitate. Este suficient de clar că luxul este un mod de a trăi, iar atmosfera de hotel de 5 stele a marcat definitiv stilul de viaţă al miliardarei Paris, care a amprentat propriul ambient cu toate ingredientele confortului maxim.
Luana IBACKA