16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportManchester a câştigat titlul

Manchester a câştigat titlul

Jose Mourinho, antrenorul lui Chelsea, a promis că jucătorii săi îi vor aplauda pe „diavoli“ pentru obţinerea titlului, la meciul de mâine, de pe stadionul „Stamford Bridge“.

Manchester United a câştigat, duminică, al şaisprezecelea titlu de campioană a Angliei din istoria sa, cu două etape înainte de finalul actualei ediţii a campionatului Angliei. Elevii lui Sir Alex Ferguson, învingători sâmbătă pe terenul concitadinei Manchester City, în runda a 37-a, au intrat în posesia titlului după ce rivala Chelsea a terminat la egalitate, scor 1-1, derbiul disputat cu Arsenal Londra. Gruparea de pe „Old Trafford“ are un avans de şapte puncte faţă de „albaştrii“ lui Jose Mourinho. Manchester nu mai câştigase Premier League din 2003, Arsenal fiind campioană în 2004, iar Chelsea în următoarele două sezoane.
În întâlnirea disputată duminică, pe „Emirates Stadium“, cu Arsenal, Chelsea a jucat fără Drogba şi l-a pierdut, în minutul 42, şi pe Boulharouz, care a primit cartonaş roşu. Gilberto Silva a marcat pentru „tunari“ în minutul 43, din penalti, iar Essien a egalat cu 20 de minute înainte de final, după o centrare a lui Wright-Phillips. În ultimul minut de joc, Kalou (Chelsea) a ratat o ocazie mare de gol, portarul Lehmann respingând şutul acestuia.

„Diavolii“ vor fi primiţi cu aplauze pe „Stamford Bridge“

Derbiul dintre Chelsea şi Manchester, restanţă din etapa a 34-a, programat mâine, nu va avea astfel decât o valoare simbolică. Ambele echipe se vor reîntâlni şi pe 18 mai, în finala Cupei Angliei. Chelsea şi-a adjudecat în acest sezon cel mai puţin râvnit trofeu pus la bătaie, Cupa Ligii Angliei.
Jose Mourinho a promis că jucătorii săi vor aplauda componenţii formaţiei Manchester United pentru obţinerea titlului, la meciul de mâine, de pe stadionul „Stamford Bridge“. În urmă cu doi ani, când Chelsea a câştigat titlul, tehnicianul formaţiei Manchester United, Alex Ferguson, le-a spus jucătorilor săi să aplaude echipa lui Jose Mourinho, la intrarea pe teren, la meciul de pe „Old Trafford“. Mourinho a confirmat că acest gest va fi repetat acum, însă de către Chelsea şi adresat echipei din Manchester.
„Ei au făcut-o pentru noi şi noi vom face acelaşi lucru pentru ei“, a spus tehnicianul portughez al formaţiei londoneze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS