12.8 C
Craiova
sâmbătă, 17 mai, 2025
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajPăr frumos, fără efort: 5 trucuri rapide de îngrijire

Păr frumos, fără efort: 5 trucuri rapide de îngrijire

O podoabă capilară frumoasă şi plină de vitalitate nu înseamnă doar un scalp sănătos, ci şi un look fresh zi de zi. Când părul tău arată bine şi stă bine, jumătate din look e deja gata. Iar partea grozavă e că poţi avea un păr de nota 10 şi fără tratamente costisitoare la salon sau ore în şir petrecute aplicând produse.

Află de mai jos 5 trucuri rapide de îngrijire care-ţi asigura un păr strălucitor:

Formează-ţi o rutină

O rutină de îngrijire e cel mai important pas în păstrarea sănătăţii şi vitalităţii părului. Exact precum pielea, părul are şi el nevoie de îngrijire adecvată nevoilor sale ca să îşi păstreze aspectul plăcut şi sănătatea.

Cum începi o rutină pentru păr? Ei bine, îngrijirea scalpului e primul pas. Dacă te confrunţi cu probleme dermatologice în zona scalpului, consulta un medic dermatolog ca să primeşti tratament adecvat. Altminteri, cauta un şampon adecvat tipului tău de scalp, dacă se poate şi tipului de păr.

În cazul în care nevoile scalpului sunt diferite de cele ale lungimii părului, optează pentru două şampoane. Spre exemplu, dacă ai păr vopsit, dar te confrunţi şi cu mătreaţa, e o idee bună să aplici un şampon hidratant şi hrănitor pe lungimi, iar pe scalp un şampon anti-matreață.

După ce ai ales şamponul, optează şi pentru un produs de hidratare. Aici ai mai multe variante din care poţi alege. Varianta şampon + mască e ideală pentru părul uscat şi vopsit, în timp ce varianta şampon + balsam se pretează mai mult pentru părul gras sau cel natural, netratat chimic. Desigur, ai şi opţiunea de a alterna între mască şi balsam.

O rutină de îngrijire minimalista pentru curăţarea şi hidratarea părului se alcătuieşte uşor doar cu şampon şi mască sau şampon şi balsam. Astfel, e o idee inspirată să ai mereu în dulapul din baie, în cabina de dus sau pe cadă produsele de bază pentru îngrijirea părului. Ba chiar poţi să dedici un dulap din baie exclusiv produselor pentru păr, ca să organizezi ca la carte rutina de beauty.

Foloseşte protecţie termică

Rutina de îngrijire a părului nu e completă fără un produs care oferă protecţie termică. De ce? Expunerea la căldură, fie de la feon, fie de la placă de păr sau ondulator, afectează firul de păr şi poate duce la deteriorarea acestuia. De aceea, e bine să investeşti într-un produs care protejează părul de efectele nocive ale căldurii excesive, pe care să îl aplici înainte de a te usca sau coafa.

Avantajul unor astfel de produse este că majoritatea sunt multifuncţionale. Spre exemplu, găseşti spray-uri de stilizare cu protecţie termică, care te ajută să îţi faci uşor bucle ori onduleuri, dar şi balsam leave-in cu astfel de proprietăţi, pentru descurcarea părului, hidratare şi protecţie.

Păstrează mereu un spray, o cremă sau un ulei cu protecţie termică în dulapul din baie, ca să-l aplici uşor după spălare.

Caută vopseaua de păr potrivită

Dacă îţi vopseşti părul, încearcă să găseşti acel produs care funcţionează cel mai bine pentru podoabă ta capilară. E de preferat să începi cu un nuanţator blând sau cu o vopsea semipermanenta, în special în cazul părului deteriorat, foarte subţire sau foarte uscat.

Pentru sfaturi personalizate legate de vopseaua de păr poţi apela la un hair-stylist cu experienţă. Acesta îţi poate oferi detalii despre tipurile de vopsele, diferenţele dintre ele, dar şi sfaturi legate de cum alegi produsul potrivit pentru părul tău.

În cazul în care suferi de afecţiuni dermatologice, în special la nivelul scalpului ori de alergii, consulta medicul dermatolog sau medicul de familie înainte de a folosi vopsea de păr.

Încearcă un şampon fără sulfaţi

Şampoanele fără sulfaţi curata părul delicat, fără a-l usca sau a-l agresa. Astfel de şampoane sunt ideale pentru o îngrijire blândă a părului şi a scalpului, fie că ai părul natural, fie că îl ai vopsit. Pentru o rutină delicată cu pielea şi părul, încearcă un astfel de şampon în rutina ta, mai ales că acestea se găsesc uşor, în supermarket-uri, drogherii, farmacii sau online.

Testează coafarea fără căldură

Ca să-ţi protejezi părul de expunerea excesivă la căldură, poţi încerca metode de coafare heatless sau fără căldură. Un foarte bun exemplu îl reprezintă bigudiurile sau baghetele pentru onduleuri din material textil. Poţi păstra foarte uşor astfel de accesorii în dulapul din baie sau mobilierul din baie şi să le foloseşti după ce ţi-ai uscat puţin părul.

Poţi avea un păr frumos şi sănătos fără prea mari eforturi, asta dacă aplici soluţiile de ingrijre potrivite. E important să-ţi formezi o rutină de îngrijire adecvată nevoilor părului tău, să foloseşti protecţie termică de fiecare dată când e necesar, dar şi să găseşti produse de colorare cât mai blânde cu podoaba ta capilară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS