17.3 C
Craiova
joi, 1 mai, 2025
Știri de ultima orăMagazinRecomandările salvamontiştilor pentru o drumeţie sigură pe munte

Recomandările salvamontiştilor pentru o drumeţie sigură pe munte

În minivacanţa de 1 Mai, salvamontiştii le recomandă drumeţilor să ţină cont de zece reguli esenţiale pentru a parcurge trasee în siguranţă pe munte.

Numărul de turişti creşte în această perioadă. De asemenea, peste 550 de salvamontisti se vor afla în următoarele zile în bazele Salvamont şi în zonele cu aflux mare de turişti sau vor patrula preventiv pe traseele montane şi vor fi pregătiţi să intervină în cel mai scurt timp în caz de nevoie, informează Salvamont România, transmite News.ro.

Salvamont România recomandă zece reguli esenţiale pentru o drumeţie în siguranţă pe munte

Având în vedere creşterea numărului de turişti din această perioadă, determinată de minivacanţa de 1 Mai, Salvamont România recomandă zece reguli esenţiale pentru o drumeţie în siguranţă pe munte.

Potrivit salvamontiştilor, prima regulă de care trebuie să ţină seama turiştii care vor să facă trasee turistice este să verifice prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeţie, pentru a se asigura că sunt condiţii favorabile acesteia.

„Primăvara, vremea poate fi imprevizibilă, aşadar este crucial să fiţi pregătiţi pentru schimbări rapide”, avertizează Salvamont România.

Echipamentul adecvat este foarte important

Foarte important este echipamentul adecvat. ”Asiguraţi-vă că aveţi încălţăminte şi îmbrăcăminte potrivită pentru munte. Straturile de haine sunt recomandate, pentru a vă putea adapta la schimbările de temperatură. Totodată nu uitaţi de sursa de iluminare şi acumulatori de rezervă pentru telefon şi lanternă”, mensţionează salvamontiştii.

Aceştia mai spun că o altă regulă esenţială este alegerea unui traseu potrivit nivelului de experienţă al călătorului şi informarea despre durata, dificultatea şi particularităţile acestuia.

Nu trebuie uitat pachetul de supravieţuire

De asemenea, într-o drumeţie nu trebuie uitat pachetul de supravieţuire, adică un kit de prim ajutor, hărţi, busolă, apă, mâncare, lanternă şi un fluier de urgenţă. Pentru că hidratarea şi alimentaţia sunt importante, turiştii trebuie să se asigure că au suficientă apă şi mâncare energizantă pentru a susţine efortul fizic.

La fel de importante înanintea plecării într-o drumeţie sunt informarea în legătură cu fauna şi flora zonei alese şi respectarea naturii.

Citeşte şi: Lecții de educație rutieră, desfășurate de polițiștii gorjeni la Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS