17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea a gresit capital

Universitatea a gresit capital

Partida de vineri a fost urmarita de Balaci, Cirtu, Negrila si Stefanescu, fostul capitan al „Craiovei Maxima“ opinând ca ardelenii nu au stralucit, ci au profitat de unele erori ale antrenorului Stoica si ale jucatorilor olteni.


– Pentru Stefanescu, acest meci Universitatea – CFR Cluj este primul urmarit „live“ dupa divortul din 2006 …


– Am revenit in Banie pentru petrecerea Pastelui alaturi de familie si, normal, am fost vineri la stadion, pentru a urmari pe viu evolutia echipei oltene. Dupa despartirea de Universitatea am vazut meciurile oltenilor doar la TV, iar acum am fost curios sa vad, pe lânga meciul propriu-zis, si starea de spirit de la Craiova din acest moment, mai ales ca alb-albastrii au jucat vineri primul meci oficial acasa, in acest an. Fac o paranteza si afirm ca sanctionarea echipei cu disputarea a doua etape la 150 km distanta de Craiova a fost cauzata de unele greseli de aici.


– Adica?


– Din cauza unor tensiuni care, la Craiova, sunt permanente in jurul echipei.


– Despre meciul propriu-zis?


– Stiinta a intâlnit echipa de pe locul II, chiar daca ardelenii, in acest retur, n-au aratat mare lucru, desi au obtinut rezultate excelente. Asa cum s-a intâmplat si acum, pe „Ion Oblemenco“, adica dupa o evolutie destul de modesta au obtinut toate cele trei puncte. Clujul n-a rupt gura târgului, dar scopul scuza mijloacele, iar acest rezultat italian a mentinut CFR-ul pe locul II.


„Craiova n-a prea avut atac“


– Elevii lui Bergodi au profitat, de fapt, de unele erori ale gazdelor…


– Asta voiam sa subliniez. Faptul ca vineri seara au fost câteva greseli capitale ale oltenilor, dar n-as vrea sa fac acum, de Paste, asemenea aprecieri critice, mai ales ca nu mai ajuta la nimic.


– Totusi, care ar fi acelea?


– Cred ca s-au sesizat chiar si de suporteri. Las la o parte eliminarea, corecta, dar de neacceptat a lui Dorel Stoica, care a lasat astfel echipa in noua jucatori de câmp, si pretind ca modul de abordare al jocului a fost, in opinia mea, gresit. Gazdele, ori n-au putut sau nu au forta sa puna mai multa presiune pe adversar sau s-a mers pe o strategie de a nu pierde. Este vorba de acea strategie in care iti iei masuri defensive bune, iar in atac, ce o iesi! Si, scuze, dar atacul Craiovei de vineri nu prea a fost! Dina nu este vârf, iar Gingioveanu nu era jucatorul pe care te puteai baza sa câstigi un joc cu echipa care vizeaza accederea in preliminariile Ligii Campionilor. In plus, Wobay a jucat mai mult in zona de mijloc si foarte rar a aparut la finalizare. Universitatea, in aceste conditii, ar fi putut inscrie doar printr-o intâmplare, vreun sut puternic, vreo greseala a adversarului. Ce sa mai spun, destule greseli, asa cum a fost si in meciul de la Iasi, 1-1. La 0-1 trebuia altfel abordat jocul de olteni. La Iasi, Craiova nu avea voie sa piarda.


„Situatia Universitatii este critica“


– Suntem la – 11 in clasamentul „adevarului“…


– Chiar daca sunt pareri si pareri, eu spun ca situatia Universitatii este critica. Probabil ca iarasi voi deranja, dar, realist vorbind, Craiova este departe de ceea ce afirma in permanenta patronul, cum ca este o echipa de cupe europene. Este foarte departe de acest deziderat. Pentru a te califica in cupele europene, trebuie investitii masive, dar in valoare, nu in cantitate. In prezent, foarte putini jucatori de la Universitatea au valoare, experienta competitionala, perspectiva samd. Nu se poate naste peste noapte o echipa de cupe europene! Dorinta este una, dar performanta nu se face numai cu declaratii.


– Altceva?


– Cum n-am mai fost la stadionul din Banie din 2006, atunci când am plecat din staful tehnic al Universitatii, vreau sa fac o precizare pentru suporterii echipei. Am fost surprins si extrem de mâhnit de un articol dintr-un ziar local cum ca eu as fi injurat jucatorii Universitatii?! N-am citit acel articol, parca nu-mi vine sa cred ca s-a putut afirma asa ceva despre mine… Corect ar fi sa intrebati jucatorii. Am fost mai exigent cu jucatorii in ceea ce priveste programul de pregatire, dar asta-i o alta problema si care tine de momentul din turul campionatului când am avut unele prerogative tehnice. Oricum, nu am injurat jucatorii, asta-i o minciuna prefabricata, iar cu asta inchei subiectul. As avea multe de spus, dar acum altele sunt problemele Universitatii. Le doresc bafta baietilor!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS