17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSahtior, in optimi

Sahtior, in optimi

Sahtior Donetk, echipa ucraineana antrenata de Mircea Lucescu, s-a calificat, joi seara, in optimile de finala ale Cupei UEFA, dupa ce a invins in deplasare, cu scorul de 1-0, formatia franceza Nancy, in mansa a doua a 16-imilor. Unicul gol al meciului disputat pe stadionul „Marcel-Picot“ a fost marcat, in minutul 70, de brazilianul Fernandinho. In tur, cele doua formatii remizasera la Donetk, scor 1-1.


Ucrainenii au inceput in forta, iar portarul Damien Gregorini l-a blocat pe Marica in minutul 12, in momentul in care atacantul român se pregatea sa reia in plasa o centrare a lui Fernandinho. Câteva minute mai târziu, la un corner executat de Matuzalem, mingea a trecut prin fata portii franceze fara sa fie reluata de nici un jucator al oaspetilor, desi aparatorii francezi ramasesera fara reactie. In finalul primei parti, Nancy a pus in pericol poarta lui Shust la suturile lui Hadji si Gaston Curbelo, primul trimitând pe lânga poarta, iar al doilea in bratele portarului „minerilor“.


Prima ocazie de gol a reprizei a doua a apartinut celor de la Sahtior si l-a avut ca protagonist pe Elano, deposedat in ultimul moment de Sébastien Puygrenier. Acesta din urma a avut o sansa buna de a marca, dar sutul sau a ocolit buturile portii ucrainenilor. Shust s-a opus câteva minute mai târziu tentativei lui Marc-Antoine Fortune de a inscrie.


In minutul 70, Ciprian Marica l-a servit pe Fernandinho, iar acesta l-a invins pe portarul Gregoriani, dupa ce a driblat doi fundasi. Sahtior Donetk si-a aparat apoi cu succes pâna la sfârsitul meciului avantajul inregistrat pe tabela.


La oaspeti, Ciprian Marica a evoluat pe toata durata meciului, in timp ce fundasul Razvan Rat nu a fost folosit. Sahtior va juca in faza optimilor Cupei UEFA cu FC Sevilla.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS