14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalActiunea „Ambulanta“

Actiunea „Ambulanta“

Masinile Serviciului de Ambulanta Dolj aduna zilnic zeci de minute intârziere la urgentele medicale la care se deplaseaza din cauza faptului ca soferii nu le acorda prioritate in trafic, chiar si atunci când merg cu sirenele si girofarurile pornite.


Soferii de pe ambulante spun ca in oras au cel mai mult de furca in trafic, incepând chiar de la poarta spitalului. „De obicei avem intârzieri la urgente pentru ca soferii nu elibereaza drumul. In conditiile in care viata unui om poate depinde si de un minut, noi intârziem si câte cinci minute la unele iesiri. Cel mai greu este la intrarea, respectiv iesirea Spitalului de Urgenta, unde drumul este blocat de masini, taxiuri si pietoni“, a povestit Valeriu Simion, sofer de ambulanta.


Politistii le reamintesc soferilor ca la apropierea ambulantelor, atunci când au in functiune semnalele acustice si luminoase, sunt obligati sa reduca viteza, sa elibereze banda pe care se deplaseaza ori sa circule cât mai aproape de bordura sau acostament. De asemenea, in intersectii li se va acorda ambulantelor prioritate de trecere. Pe de alta parte, conducatorii de ambulante trebuie sa foloseasca din timp mijloacele de avertizare si atunci când patrund in intersectii vor circula cu atentie si vor lua toate masurile pentru prevenirea accidentelor.


Actiune in trafic


Politistii doljeni de la Rutiera au desfasurat ieri o actiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere in care sunt implicate ambulante si reducerea timpului de deplasare la urgentele medicale. Un echipaj al agentilor a urmat in trafic, in municipiul Craiova si pâna in localitatea Cârcea, o masina din cadrul Serviciului de Ambulanta Dolj.


In mod surprinzator, chiar daca au fost parcursi câteva zeci de kilometri, nici un conducator auto nu a ingreunat deplasarea ambulantei. Asta poate si pentru ca in spatele ambulantei rula cu sirenele pornite masina politiei. Chiar si conducatorul auto al ambulantei a recunoscut ca ieri a fost un caz fericit, pentru ca la toate iesirile in misiuni s-a gasit câte un sofer care sa ignore sirenele ambulantei. Politistii s-au aratat multumiti de actiune si spun ca soferii sunt mai disciplinati. „Este un lucru bun ca soferii s-au mai disciplinat, pentru ca autovehiculele ambulantei, pompierilor si politiei trebuie sa aiba cale libera pentru a ajunge la urgente. Vom organiza frecvent astfel de actiuni pentru sanctionarea celor care incalca prevederile legale in acest sens“, a declarat inspector principal Emil Zuican, seful Biroului Politiei Rutiere Craiova.


Reactii


Acest articol este rezultatul campaniei de prevenire a accidentelor de circulatie si de promovare a bunei conduite in trafic – „Respecta Codul Rutier!“, reluata de cotidianul Gazeta de Sud. Doljenii aflati in trafic care surprind imagini ce scot in evidenta incalcari ale normelor de circulatie le pot trimite la adresa [email protected], insotite de o scurta descriere a locului unde au fost surprinse. De asemenea, doljenii care observa in trafic soferi ce comit contraventii sau infractiuni pot suna la 0251.413.100, numarul de telefon al redactiei GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS