14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSolomon vrea centru si Carerras in mai

Solomon vrea centru si Carerras in mai

Constructorii centrului Baniei au promis ieri ca pe 30 aprilie 2007 vor incheia lucrarile de modernizare incepute in primavara anului trecut. In mai, craiovenii l-ar putea asculta la inaugurarea centrului pe celebrul Jose Carerras.


Cadou de ziua lui, primarul Craiovei, Antonie Solomon, a primit de la UTI International, contractorul principal al lucrarilor de modernizare a centrului Baniei, promisiunea ca pe 30 aprilie 2007 investitia de peste 24 de milioane de lei va face toti banii. Dupa ce a depasit cu circa sase luni termenul de executie – 18 noiembrie 2006 -, UTI International a obtinut un nou termen pentru 4 mai 2007, pe care acum zice ca-l va respecta. Primarul Antonie Solomon a afirmat ieri ca pe 19 mai inaugureaza noul centru, dar ca o decalare din cauze obiective nu ar fi un capat de tara. „Imbucurator e ca acum se lucreaza cam pe toate fronturile – si la pavaj, si la retele etc. – fiindca permite vremea. Nu putem sti ce va fi in perioada urmatoare, dar, in principiu, pe 19 mai deschidem oficial centrul“, a spus Solomon.


Tot ieri au sosit la Craiova si echipamentele cu laser, care au fost testate aseara, spre deliciul zecilor de privitori. Acestea vor fi cuplate la fântânile arteziene si vor asigura spectacolul de lumini din Piata Prefecturii. Desi declara, in toamna anului trecut, ca nu mai pune santierul inaintea sanatatii, primarul Antonie Solomon este acum din nou pornit sa mentina miscarea in zona transformata.


„Am fost de acord sa nu-i penalizam pe constructori pentru intârzieri, mai ales ca si noi, Primaria Craiova si regiile noastre, suntem vinovati pentru o parte din greutatile intâmpinate de UTI si SCT. Lucrarile s-au extins mai mult decât fusesera desenate. Dar, de acum, nimeni nu mai pleaca din santier decât daca sunt conditii in care nu se poate sau nu e voie sa se munceasca“, a mentionat primarul Antonie Solomon.


Carerras, dorit la inaugurare


Daca la inaugurarea centrului nu vor lipsi Tudor Gheorghe si Filarmonica „Oltenia“, primarul Antonie Solomon se gândeste acum chiar si la celebrul Jose Carerras, dupa ce, in iarna, a purtat negocieri cu impresarii lui Andrea Bocelli, care solicitau 500.000 de euro pentru doua ore de concert.


„Sunt din ce in ce mai decis sa-l aduc pe Carerras, indiferent cât ar costa. Repet, banii pentru concert vor veni din sponsorizari. Nu vreau sa dau un leu din buget. Dar, daca nu va fi Carerras, atunci Bocelli cânta la Craiova. Si daca nici el nu este disponibil, nu mi-ar displacea nici Pavarotti“, a spus primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII