15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaMaia Sandu va candida pentru un nou mandat de președinte al Republicii Moldova

Maia Sandu va candida pentru un nou mandat de președinte al Republicii Moldova

Maia Sandu a anunțat că va candida pentru un nou mandat de președinte al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru Bloomberg, conform Radio Chișinău.

Maia Sandu și-a exprimat convingerea că Republica Moldova va adera la Uniunea Europeană până în anul 2030.

Totodată, ea a vorbit despre pericolul din partea Federației Ruse. „Am simțit încercările Rusiei de a ne destabiliza țara și de a ne submina eforturile în constituirea instituțiilor puternice, proceselor democratice și integrarea în UE. Acestea sunt atât de importante pentru noi”, a spus Maia Sandu.

„Secretul soluționării conflictului din regiunea transnistreană este continuarea reformelor economice și lupta cu corupția. Acest lucru va plasa țara cu o populație de 2,6 milioane de oameni pe o cale clară de aderare la UE. Va arăta locuitorilor din regiune că legăturile cu blocul comunitar, și nu cu Rusia, vor fi benefice”, a afirmat Maia Sandu, conform Radio Chișinău.

Maia Sandu și-a confirmat intenția de a candida pentru un nou mandat

Maia Sandu și-a confirmat intenția de a candida pentru un nou mandat de președinte al țării. Asta „pentru a menține sentimentul proeuropean și ieșirea din orbita Moscovei”.

Maia Sandu a fost învestită în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova în 24 decembrie 2020. Ea a câștigat alegerile prezidențiale în 15 noiembrie 2020, când s-a confruntat în turul al doilea cu pro-rusul Igor Dodon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS