14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia cumpără drone turceşti BayraktarTB2

România cumpără drone turceşti BayraktarTB2

România cumpără drone turceşti BayraktarTB2. Anunţul a fost făcut de ambasadorul turc la Bucureşti, Özgür Kıvanç Altan, pe Twitter.

Cu 18 astfel de sisteme urmează să fie dotaţi soldaţii noştri, pentru care vom plăti 300 de milioane de euro. Astfel, țara noastră devine după Polonia al doilea stat din UE care achiziționează astfel de drone, potrivit publicaţiei Defense România.

România cumpără drone BayraktarTB2 din Turcia

„România, prieten, vecin la Marea Neagră și aliat NATO, adaugă #BayraktarTB2 SİHA la inventarul său. Această capacitate strategică, prin care s-au câștigat multe bătălii, este un nou semn al parteneriatului nostru strategic cu România. 🇹🇷🤝🇷🇴 „, este mesajul ambasadorului turc la Bucureşti, Özgür Kıvanç Altan.

Vor fi achiziționate 3 sisteme de drone

Vor fi achiziționate 3 sisteme de drone, fiecare cu 6 platforme. În total, Armata va dispune de 18 drone de tip Bayraktar TB2 și 6 platforme. Potrivit surselor oficiale, dronele vor intra în dotarea Forțelor Terestre Române, scrie publicaţia Defense România. Contractul este în valoare de 321 de milioane de dolari.

Dronele urmează să fie livrate la Timişoara

În septembrie 2022, Ministerul Apărării şi-a anunţat intenţia de a achiziţiona aeronave fără echipaj uman la bord (UAS) Bayraktar TB2 produse de Baykar pentru aproximativ 300 de milioane de dolari, în aşteptarea aprobării din partea Parlamentului.

Dronele urmează să fie livrate la Timişoara, unde Forţele Aeriene Române operau Baza Aeriană 93, care găzduia avioane MiG-23 înainte de a fi retrase din uz, scrie Mediafax. Aceste achiziţii urmează să contribuie la ambiţiile stabilite în cadrul proiectului de înzestrare a Armatei Române, care urmăreşte dotarea cu echipamente militare şi sisteme de armament noi, care să asigure flexibilitate, cunoaştere extinsă a situaţiei şi putere de foc sporită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS