22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOligarh rus găsit mort în celula sa din închisoarea Yakutsk

Oligarh rus găsit mort în celula sa din închisoarea Yakutsk

Oligarhul rus Igor Șkurko a fost găsit mort în celula sa din închisoarea Yakutsk. Fostul director general adjunct al companiei energetice Yakuțkenergo a fost închis după ce a fost acuzat că a luat mită de 5.000 de lire, scrie Daily Mail, citat de Observatornews

Cadavrul lui Igor Șkurko, în vârstă de 49 de ani, a fost descoperit pe 4 aprilie într-o celulă din închisoarea Yakutsk. Cu o zi înainte de moartea sa, oligarhul a depus o contestație la condamnare, susținând că este nevinovat.

Fenomenul deceselor inexplicabile a luat amploare de la începutul războiului din Ucraina. Autoritățile ruse nu au oferit detalii cu privire la modul în care a murit Șkurko, însă spun că nu este vorba despre o crimă.

Oligarhul era căsătorit și avea doi fii. 

Igor Șkurko, al 40-lea oligarh mort în condiții misterioase

Șkurko a fost membru al partidului politic pro-Putin, Rusia Unită, însă a fost suspendat din partid după acuzația de luare de mită. El a fost director general adjunct al companiei energetice Yakuțkenergo, care furnizează energie celei mai reci regiuni din lume, Yakutia.

Luna trecută, publicațiile Novaya Gazeta Europe și Transparency International Rusia au legat o serie de decese suspecte de o „schemă complexă de spălare a banilor” de care beneficiază familia unui director de top din domeniul gazelor și prietenii săi din serviciile de securitate și armata lui Putin.

Printre decesele suspecte din industria energetică s-au numărat Alexander Tiuliakov, șeful adjunct al securității corporative la Centrul de Așezări Unite al Gazprom, „trezoreria” gigantului energetic, care s-ar fi sinucis a doua zi după declararea războiului.

Potrivit unor experți citați de publicația The Sun, cazul lui Șkurko este a 40-a moarte misterioasă a unui oligarh din Rusia.

Citeşte şi: Creatorul aplicației Cash App, înjunghiat mortal pe o stradă din San Francisco

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS