10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei morți și 12 dispăruți după ce o clădire s-a prăbușit pe insula Jersey

Trei morți și 12 dispăruți după ce o clădire s-a prăbușit pe insula Jersey

-

Echipele de salvare au continuat să caute supravieţuitori în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce o explozie a dus la prăbușirea unui bloc cu trei etaje de pe Insula Jersey (Insulele Anglo-Normande) şi a făcut cel puţin trei morţi, scrie AFP, citată de TVR.

Şefa guvernului din Jersey, Kristina Moore, a confirmat acest bilanţ sâmbătă seară. Un raport anterior anunţase cel puţin un deces. Douăsprezece persoane sunt date dispărute.

O scurgere de gaze este cauza presupusă a acestei tragedii care s-a produs în jurul orei 04.00 (local şi GMT) în capitala insulei, portul Saint Helier, în sudul insulei. Imaginile camerelor de supraveghere video au arătat o minge de foc înghiţind clădirea de pe malul mării, apoi un fum gros.

„O clădire cu trei etaje s-a prăbuşit complet”, a declarat şeful poliţiei locale, Robin Smith.

„Sunt pagube şi la o clădire din apropiere, un alt bloc de locuinţe căruia pompierii trebuie să îi asigure securitatea. Este o privelişte destul de înfricoşătoare”, a adăugat el.

Robin Smith a subliniat că bilanţul şi numărul persoanelor date dispărute şi căutate se pot schimba. Două persoane au fost internate în spital.

Furnizorul de gaze din Jersey, Island Energy, a indicat că lucrează cu serviciile de salvare pentru a înţelege ce s-a întâmplat.

Locatarii sunaseră la pompieri, plângându-se de miros de gaz, potrivit şefului poliţiei. El a spus că au fost mobilizaţi specialişti pentru a căuta persoane care ar putea fi prinse sub dărâmături.

Kristina Moore a estimat că operaţiunile de curăţare a molozului ar putea dura „câteva zile”.

Aproximativ 30 de persoane au fost evacuate din zonă şi duse la primăria din Saint Helier.

A doua tragedie într-o săptămână pe Insula Jersey

Este a doua tragedie din această săptămână pe insula a cărei economie se bazează pe sectorul bancar, turism şi pescuit.

Vineri, garda de coastă din Jersey a încheiat o căutare de două zile pe mare pentru trei marinari dispăruţi în naufragiul vasului lor, joi dimineaţă, după ce s-a ciocnit cu un feribot.

Barca, „L’Ecume II”, s-a scufundat la aproximativ 40 de metri de fundul mării, prea adânc pentru ca scafandrii să poată coborî fără echipament specific.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiova devine capitala mondială a teatrului. Începe cea mai...

Începând de astăzi, 16 mai, timp de 10 zile,...

ȘTIRI GdS