29.6 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAir Moldova nu va relua zborurile spre Rusia

Air Moldova nu va relua zborurile spre Rusia

Principala companie aeriană din Republica Moldova, Air Moldova, a renunţat, în cele din urmă, la decizia de a relua zborurile comerciale spre Moscova pe care o anunţase săptămâna trecută, în plin conflict în Ucraina.

„Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova a anunţat o directivă operaţională care le interzice companiilor naţionale să efectueze zboruri în spaţiul aerian al Rusiei”, a transmis, într-un comunicat publicat duminică seară, Air Moldova, informează Agerpres.

Air Moldova a anunţat, vinerea trecută, reluarea de la 1 octombrie a zborurilor spre Rusia

„Prin urmare, compania Air Moldova nu va putea asigura operaţiuni de zbor între Chişinău şi Moscova, care au fost anunţate anterior pentru 1 octombrie”, a adăugat operatorul aerian.

Operatorii aerieni naţionali din Republica Moldova vor avea interdicţie să efectueze zboruri în Federaţia Rusă, conform unei directive operaţionale adoptate sâmbătă de Autoritatea Aeronautică Civilă.

Air Moldova a anunţat, vinerea trecută, reluarea de la 1 octombrie a zborurilor spre Rusia, întrerupte de la declanşarea ofensivei ruse împotriva Ucrainei, la 24 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS