15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Ceremonie funerară în memoria Dariei Dughina

(VIDEO) Ceremonie funerară în memoria Dariei Dughina

-

O ceremonie funerară a fost organizată marți, la Moscova, în memoria Dariei Dughina, ucisă într-un atentat cu bombă la finele săptămânii trecute.

Tatăl său, proeminentul ideolog ultranaționalist Aleksandr Dughin, a afirmat că fiica sa a murit pentru țară și a insistat asupra valorilor în spiritul cărora Daria Dughina a crescut și s-a format ca om.

„A murit pentru victoria noastră, pentru victoria Rusiei, în numele ortodoxiei țării noastre, a statului nostru. Încă din copilărie, primele sale cuvinte, pe care le-a învățat de la noi, au fost: statul nostru, poporul nostru, imperiul nostru. Nu avea teamă. Ultimele sale cuvinte, când am vorbit la Festivalul Tradiției, au fost: ‘Tată, mă simt ca un războinic, precum un erou. Vreau să fiu astfel, nu-mi doresc o altă soartă. Vreau să fiu alături de popor, alături de țară (…)

La ultima mea prelegere, am stat împreună și i-am spus că istoria noastră este o luptă constantă între lumină și întuneric. Între Dumnezeu și dușmanii său. Și că noi suntem implicați în asta, prin războiul nostru în Ucraina, dar nu împotriva Ucrainei. Este și asta o parte a acestui război: lumină și întuneric”, a spus Dughin.

El a adăugat că este „pe cât de fericită ar fi fost” fiica sa, după ce președintele rus Vladimir Putin i-a conferit post-mortem Dariei Dughina o medalie pentru curaj, într-un decret semnat luni.
„O crimă perfidă și crudă a curmat viața Dariei Dughina, o persoană strălucitoare, talentată, cu o inimă rusă adevărată: bună, iubitoare, deschisă și plină de simpatie. Jurnalist, om de știință, filosof, corespondent de război, ea a servit cu sinceritate poporul și patria și a dovedit prin fapte ce înseamnă să fii patriot rus”, a spus Putin într-o declarație publicată pe canalul Telegram al Kremlinului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Oare mai poate Simona? Românca s-a retras de la...

O oră și 27 de minute a rezistat Simona...

ȘTIRI GdS