16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNu va faceti de râs!

Nu va faceti de râs!

Intr-o atmosfera tensionata de diverse probleme de ultima ora, Universitatea este obligata sa ia fata moldovenilor.


Desi nimeni nu prea vrea sa recunoasca, la Universitatea sunt mari tensiuni. Explicabile, prin prisma rezultatelor slabe, apoi supararea justificata a suporterilor nascând un fel de ruptura cu acestia, la care se adauga alte tensiuni aparute si din cauza unor pareri diferite chiar intre numerosii antrenori si conducatori angajati de finantator, razboaiele lui Mititelu cu aproape toata lumea s.a.m.d. Nu e liniste in Banie! Probabil ca, indiferent de rezultatul meciului de astazi, Mititelu va face iarasi unele mutari de personal.


Suporterii olteni nu au rabdare la nesfârsit


Oricum, partida cu Poli Iasi a devenit foarte importanta. Este nevoie de o victorie ca de aer, nu exista alta varianta. Tinerii jucatori ai Stiintei revin pe „Ion Oblemenco“ dupa doua rezultate foarte proaste, cu un moral la pamânt, iar moldovenii sunt un fel de nuca tare. Meciul se anunta aprig si, intr-un fel, constituie un examen al momentului. Suporterii nu pot avea rabdare la nesfârsit, iar un rezultat slab ar arunca Bania in aer, cum se spune. Oficialii Universitatii sunt constienti de importanta partidei cu moldovenii, dar nu pot face, deocamdata, nimic. A, ba da: sa spere ca zeita Fortuna va fi asta-seara „prezenta“ pe fostul „Central“. Si suporterii vor avea astazi un rol important, tinerii jucatori ai Stiintei având nevoie de incurajari. Acuzele trebuie in alta parte dirijate… Ultimele evenimente de la Universitatea Craiova (era sa scriu Universitatea Kiev, ca tot cu patru au incasat-o si ucrainenii!) nu au adus nimic bun in planul concret al rezultatelor. Jucatori noi nu pot fi adusi peste noapte, desi sunt vreo doi liberi de contract… Ca atare, ramâne sa asteptam un reviriment oltenesc si care, obligatoriu, trebuie sa inceapa cu o victorie impotriva moldovenilor. Ca miercuri mergem la CFR Cluj…


Iasiul, fara Palimaru si Popa


In sezonul 2003/2004, când Universitatea a revenit in preajma podiumului – oltenii s-au clasat pe locul IV – Poli-Unirea Iasi (cum se numea pe atunci echipa moldoveana) a revenit in Divizia A. Echipa din marele oras moldav a retrogradat din prima liga in 1996, iar pâna la revenirea pe prima scena a coborât chiar si in Divizia C. Cu bani putini, cu nume mai putin sonore, iesenii au izbutit sa reziste in primul esalon, iar la acest inceput de campionat se afla pe un surprinzator loc IV. Dupa ce au promovat cu un antrenor loco, Vasile Simionas, clubul din Iasi a apelat la serviciile unui tehnician in voga, Ionut Popa, care continua sa se remarce, printre altele, prin declaratii care mai de care mai belicoase. Dupa ce Universitatea a retrogradat in 2005, Ionut Popa s-a bagat iarasi in seama, jignind istoria si palmaresul unui club cunoscut in Europa, nu numai in Copou, cum este Poli Iasi. Nu vreau sa jignesc clubul Poli Iasi, dar domnul Popa ar trebui sa-si vada de treburile sale de antrenor. In timp ce Universitatea juca prin Cupele Europene, dumnealui era preocupat de trucarea meciurilor de fotbal in folosul propriului buzunar. Sau poate ca a uitat de tentativa de coruptie de la meciul Unirea Alba Iulia – UTA (aprilie 1992), dovedita si sanctionata cu excluderea antrenorului Popa din viata sportiva! Toate aceste amanunte nu au nici o legatura cu meciul de astazi, dar am tinut sa-i reamintim antrenorului Popa, asteptat totusi aseara in Banie, ca astazi echipa pe care o antreneaza va juca pe gazonul pe care Antognoni, Passarella, D. Bertoni, Tresor, Tigana, Giresse, Briegel, Demianenko si alte nume celebre n-au reusit sa-i invinga pe olteni! Asta-seara, moldovenii nu vor conta pe Palimaru, Marc, Radu Ciobanu, Romulus Miclea, toti accidentati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII