14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Americanii l-au ucis pe teroristul Ayman al-Zawahiri, liderul Al-Qaida

(VIDEO) Americanii l-au ucis pe teroristul Ayman al-Zawahiri, liderul Al-Qaida

-

Americanii îl cunoșteau pe Ayman al-Zawahiri ca fiind numărul 2 al Al-Qaida, adjunctul cu ochelari și barbă stufoasă al lui Osama bin Laden.

Dar, în realitate, creierul și mâinile pline de sânge ale lui Ayman al-Zawahiri au condus cea mai cunoscută mișcare teroristă din lume, potrivit www.washingtonpost.com.
Zawahiri,de 71 de ani, a fost ucis într-o lovitură cu drone a CIA la Kabul în weekend, potrivit unor oficiali.

Într-o declaraţie în faţa națiunii, președintele Biden a confirmat decesul și a numit atacul o „lovitură de precizie” care nu a provocat victime civile.
Considerat creierul atentatelor de la 11 septembrie 2001, care au făcut aproape 3.000 de morţi în SUA, acesta a preluat conducerea organizaţiei teroriste după moartea lui Osama bin Laden în 2011, eliminat de un comando american în Pakistan.

Departamentul de Stat de la Washington oferise o recompensă de până la 25 de milioane de dolari pentru informaţii care să conducă la arestarea sau condamnarea liderului al-Qaida.

Lichidarea lui Ayman al-Zawahiri vine la aproape un an de la retragerea haotică a forţelor americane din Afganistan, care a permis talibanilor să preia din nou controlul asupra ţării după douăzeci de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Marian Vasile şi-a depus candidatura pentru fotoliul de primar...

Marian Vasile și-a depus, astăzi, candidatura pentru funcția de...

ȘTIRI GdS