13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn miner disponibilizat si-a cumparat avion

Un miner disponibilizat si-a cumparat avion

Un fost miner disponibilizat din Valea Jiului si-a cumparat avion de agrement si acum toata comunitatea locala se aduna sa vada minunea, la rampa de gunoi – un loc cu mari perspective de dezvoltare a turismului. Chiar de la prima aterizare, omul s-a trezit cu politia, care a fost alertata de localnicii ce au crezut ca s-a prabusit un aparat de zbor in zona lor. Pilotul insa recunoaste ca acum, cu sprijinul celor din primarie, si-a implinit visul de o viata si vrea sa le aduca fericirea tuturor pasionatilor de inaltimi.


Din pamânt la cer


Ovidiu Pirtea are numai 30 de ani, a lucrat la Mina Valea de Brazi si s-a disponibilizat imediat ce a putut, iar de atunci visul sau a inceput sa prinda contur. Mai intâi a facut cursuri si zboruri cu parapanta, apoi a urmat cursurile de pilotaj la Arad si acum are propriul avion – unul de agrement, care cântareste 250 de kilograme, au un motor de tipul motocicletelor BMW cu ajutorul caruia parcurge distanta Vulcan – Deva in doar 25 de minute. Acum viseaza la un aeroclub unde sa vina si alti pasionati ai zborului, iar in toate acestea il sprijina autoritatile locale din Vulcan.


Avionul l-a costat pe Ovidiu 13.000 de euro – „cât o masina româneasca“, dar pentru ca s-a saturat sa conduca masinile, Ovidiu, care are o mica afacere privata, vrea acum sa devina unul dintre membrii Clubului Sportiv de la Vulcan si sa faca zboruri de agrement cu toti cei care sunt dispusi sa plateasca benzina. „Aparatul are numai doua locuri si, dupa ce voi avea cele 50 de ore de zbor necesare, voi lua si câte un pasager. Nu voi percepe nici o taxa, numai sa-si plateasca benzina“, a afirmat pilotul.


Aerodromul este construit pe terenul primariei, deasupra gropii de gunoi, iar pilotul din Vulcan spune ca acest vis i s-a indeplinit numai pentru ca in administratia locala de aici a gasit intelegerea necesara, deoarece avea posibilitatea sa-l construiasca in alt loc din tara de cel putin cinci ani. Totusi, tânarul care a lucrat la mina si care e de loc din Valea Jiului nu a vrut alta locatie, iar pentru cea primita de la Vulcan are planuri mari, chiar daca se afla in apropierea gropii de gunoi, care va fi in curând inchisa si ecologizata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS