16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCentura de nord, mai scumpa cu câteva milioane de euro

Centura de nord, mai scumpa cu câteva milioane de euro

Centura de nord a Craiovei, construita de consortiul italian ASTALDI-ITALSTRADE, ar putea costa statul român câteva milioane de euro in plus, a afirmat ieri ministrul transporturilor, Radu Berceanu. „Constructorul a facut o serie de lucrari in plus fata de contractul initial, care au fost necesare. Din punct de vedere al contractului, o sa existe negocieri, in sensul unei suplimentari de pret. Este vorba de niste milioane de euro“, a afirmat Berceanu.


Dupa ce a inspectat lucrarile, ministrul s-a declarat relativ multumit de calitatea executiei, dar a spus ca este posibil ca darea in folosinta a centurii sa fie intârziata pâna in primavara lui 2007. „Lucrarea trebuia finalizata, dar s-a prelungit din cauza ca a trebuit deviate retelele de utilitati. Chiar ieri, s-a mai gasit o conducta de apa de care regia de apa nu stia. Daca timpul e frumos, lucrarile ar putea fi terminate pe 30 decembrie, cum s-a promis. Daca nu, probabil in primavara lui 2007“, a mai spus Radu Berceanu.


Centura de nord a Craiovei masoara 14,1 kilometri, fiind a treia ca lungime din tara. Initial, investitia a fost evaluata la 13 milioane de euro, finantarea provenind dintr-un imprumut acordat de o banca japoneza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS