14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Nouă morți în urma furtunilor din Canada

(VIDEO) Nouă morți în urma furtunilor din Canada

-

Cel puțin nouă persoane au murit în Ontario și Quebec și alte câteva au fost rănite după ce Canada a fost lovită de furtuni devastatoare.

Duminică, numărul morților a crescut la cel puțin nouă după ce o femeie a murit când barca în care se afla s-a răsturnat pe râul Ottawa, lângă Masson-Angers, Que.

Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric, potrivit globalnews.ca. S-au prăbușit copaci peste linii electrice și clădiri. Au fost raportate mașini răsturnate, precum și întreruperi de curent pe scară largă”.

Furtunile au început în apropiere de Sarnia, un oraș din Ontario, sâmbătă târziu dimineața. S-au deplasat spre sudul regiubnii Ontario, spre Ottawa, sâmbătă după-amiază, potrivit Environment Canada. Peste 350.000 de case au rămas fără electricitate, iar ”multe întreruperi de curent continuă astăzi”, a anunțat agenția duminică.

De asemenea, furtunile au măturat sâmbătă centrul Quebec-ului, Au smuls copaci și au distrus clădiri, iar ”mai mult de 500.000 de case au rămas fără curent”, a transmis Environment Canada.

Hydro Quebec a declarat pe site-ul său că restabilirea serviciului a progresat peste noapte și duminică dimineața, iar aproape 500 de echipaje au fost mobilizate duminică. „Furtunile puternice care s-au mutat în Quebec sâmbătă seara au cauzat multe întreruperi de curent, în special în Laurentians, Outaouais și Lanaudière. La apogeul evenimentului, aproximativ 550.000 de clienți erau fără curent”, a spus Hydro Quebec pe site-ul său.

În prezent, Hydro One raportează că peste 200.000 de clienți nu au curent în Ontario.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pajişte pentru relaxare la Mercur şi „upgrade” pentru fântânile...

Primăria Craiova a demarat acţiunile pentru proiectul de regenerare...

ȘTIRI GdS