14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn bărbat oprit de polițiști pentru viteză avea mandat de arestare în Austria

Un bărbat oprit de polițiști pentru viteză avea mandat de arestare în Austria

Un bărbat oprit în trafic de poliţiştii rutieri pentru viteză excesivă era căutat internaţional în Austria în baza unui mandat de arestare pentru comiterea mai multor infracţiuni.

În vârstă de 45 ani, băcăuanul conducea cu 87 kilometri pe oră pe drumul naţional DN 12 B, în localitatea Târgu Ocna, fapt pentru care a fost oprit de poliţişti.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliţiei Române, poliţiştii au constatat că bărbatul posedă mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din Austria, pentru savârşirea a cinci infracţiuni de participare în cadrul uni grup infracţional şi furt organizat sau armat, fapte prevăzute de Codul penal austriac, fiind emisă o dispoziţie de urmărire internaţională”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspectorul principal Cătălina Păduraru.

Bărbatul, reţinut pentru 24 de ore

Bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei Târgu Ocna, de unde a fost preluat de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea sa pentru o perioadă de 24 ore, scrie Agerpres.

Autorităţile româneşti urmează să declanşeze procedura de predare către autorităţile din Austria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS