22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Olt: Incendiu într-o gospodărie din Cezieni

(VIDEO) Olt: Incendiu într-o gospodărie din Cezieni

-

Pompierii Detașamentului Caracal, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit noaptea trecută, în comuna Cezieni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească.

La sosirea echipajelor, ardeau, cu flacără deschisă și degajări mari de fum, o anexă gospodărească, folosită ca bucătărie de vară și magazie de lemne și circa trei tone de lemne de foc, cu posibilități de propagare la locuința aflată în apropiere. Incendiul a fost localizat în limitele găsite.
Intervenția pompierilor, pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, a durat mai bine de trei ore.
În urma incendiului au ars anexa gospodărească, bunurile aflate în interior și trei tone de lemne de foc.
Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric, produs la o priză cu defecţiuni sau improvizaţii.

Recomandări

Principalele măsuri de prevenire a incendiilor provocate de instalațiile electrice suprasolicitate, cu defecţiuni sau improvizaţii, sunt următoarele:

  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Festivalul Internațional Shakespeare împânzește Craiova și cheamă publicul să...

La 30 de ani de existență, Festivalul Internațional Shakespeare,...

ȘTIRI GdS