13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSă vină RAT-ul şi la noi

Să vină RAT-ul şi la noi

Tot mai multe localităţi din judeţul Dolj vor ca autobuzele RAT să ajungă şi pe teritoriul lor. Drept urmare, RAT va trece graniţele Craiovei şi ar urma să asigure transportul în comun pentru opt localităţi limitrofe. Autobuzele RAT-ului ar urma să ajungă în comunele Breasta, Bucovăț, Cârcea, Ișalnița, Malu Mare, Pielești şi mai nou în Şimnicu de Sus şi Gherceşti.

Primul pas a fost făcut în luna ianuarie, când a fost înfiinţată Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI): „Asociaţia Metropolitană de Transport Public Craiova”. Craiova a urmat exemplul altor municipii din ţară. Aşa că a strâns şase comune limitrofe, cu care se va asocia, în calitate de membru fondator, în vederea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Asociaţia Metropolitană de Transport Public Craiova”, persoană juridică de drept privat și de utilitate publică.
Este vorba de comunele Breasta, Bucovăț, Cârcea, Ișalnița, Malu Mare şi Pielești, care vor avea statutul de membru. Patrimoniul social inițial al asociației va fi de 8.000 lei. Craiova va veni cu o contribuție în numerar de 2.000 lei, cele şase comune urmând să aducă, fiecare, un aport în numerar de 1.000 de lei.
Din această lună, alte două localităţi vecine Craiovei şi-au exprimat dorinţa de a intra în Asocieţie. Este vorba despre comuna Şimnicu de Sus şi Gherceşti.

„Se aprobă completarea membrilor asociaţi ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Asociaţia Metropolitană de Transport Public Craiova”, cu Comuna Şimnicu de Sus, prin Consiliul Local al Comunei Şimnicu de Sus şi Comuna Gherceşti, prin Consiliul Local al Comunei Gherceşti. Se aprobă majorarea patrimoniului social iniţial al asociației la 10.000 lei”, se arată în proiectul de HCL care urmează să fie aprobat în şedinţa din data de 28 februarie a.c.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS