16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieElevii de la Colegiului „Spiru Haret” amenință cu greva

Elevii de la Colegiului „Spiru Haret” amenință cu greva

Elevii din patru clase de a XII-a de la Colegiul Național „Spiru Haret” din Târgu Jiu amenință cu greva, după ce au rămas corigenți la istorie. La clasele respective este profesoară Elena Cornoiu.

Copiii au cerut intervenția Inspectoratului Școlar Județean pentru că riscă să nu își finalizeze studiile. Elevii susțin că situația ar fi fost declanșată din cauza meditațiilor organziate de către profesori. O comisie din cadrul Inspectoratului Școlar face o anchetă la Colegiul respectiv.

„Ieri am primit la sediul ISJ o sesizare făcută de un părinte. Am considerat că subiectul sesizării este extrem de sensibil și urgent și am trimis imediat o echipă de inspectori să analizeze situatia: inspector general adjunct, Marius Stroie, inspector de sector, Gabriel Popescu si inspector de specialitate la disciplina istorie, Nicolae Negrea. Au stat la școală câteva ore. S-a verificat în detaliu situatia, se discută cu elevii școlii, conducerea și profesorul diriginte. Astăzi, în jurul orei 10.00, au revenit în școală pentru a continua analizarea situatiei și pentru a discuta și cu doamna profesor Cornoiu. Acum sunt încă acolo. În cursul acestei zile voi merge și eu acolo”, a declarat Dana Constantinescu, șefa Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS