15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisEmma Răducanu, făcută „KO“ de Rybakina, în primul tur de la Sydney

Emma Răducanu, făcută „KO“ de Rybakina, în primul tur de la Sydney

Emma Răducanu a părăsit turneul WTA de la Sydney din runda inaugurală, campioana de la US Open 2021 suferind una dintre cele mai severe înfrângeri din carieră. Britanica a câștigat doar un singur game și a fost depășită în doar 55 de minute de Elena Rybakina. Locul 18 în ierarhia mondială, Emma, a fost învinsă categoric, scor 6-0, 6-1 de a noua favorită de la Sydney.

Sportiva britanică a fost complet depăşită la primul ei meci din acest sezon (55 de minute), după ce a fost nevoită să renunţe la turneul de la Melbourne de săptămâna trecută din cauza unui test pozitiv la Covid-19. Emma a comis șase duble greșeli și a avut procentaje incredibil de slabe la serviciu (53.6% puncte câștigate cu primul și 13.3% cu al doilea). Răducanu a reușit să câștige singurul game după o serie de nouă consecutive ale adversarei. În total, Emma a câștigat 33 de puncte, spre deosebire de cele 55 ale advesarei.

Campioana de la US Open, care a pierdut ultimele sale trei meciuri în circuit, va participa în premieră la Australian Open (17-30 ianuarie).

Deși Emma Răducanu se află pe o pantă descendentă a carierei, Mats Wilander crede că tânăra de 19 ani poate face o figură frumoasă la Australian Open, competiție care va debuta pe 17 ianuarie.

„Dacă Emma va reuși să-și valorifice calitățile ei de atletă și să ajungă până în sferturile de finală, atunci, da! Poate să spere la titlu! Însă e foarte greu, întrucât apasă pe umerii ei o presiune ciudată după ce a câștigat US Open. Trebuie să facă eforturi supraumane pentru a reuși asta”, a spus Mats Wilander, potrivit Tennis World USA.

Citeşte şi: Novak Djokovic, cap de serie la AO în ciuda problemelor. Halep, a 14-a favorită

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS