14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn membru al stafului echipei de hochei Vancouver Canucks, salvat de o tânără româncă

Un membru al stafului echipei de hochei Vancouver Canucks, salvat de o tânără româncă

Brian „Red” Hamilton, membru al stafului echipei de hochei Vancouver Canucks, își datorează viața bunătății unei tinere cu origini românești, potrivit www.espn.com.

Asistentul managerului pentru echipamente al echipei Vancouver Canucks a fost la Seattle pe 23 octombrie pentru primul meci acasă al Kraken, când a observat un fan care lovea în sticlă pentru a-i atrage atenția. Femeia era insistentă și, în timp ce Hamilton părăsea bancă, a văzut telefonul femeii cu un mesaj scris cu caractere mari și colorate: „Alunița de pe ceafă este cancer”.

Se pare că avea dreptate. Hamilton a făcut o biopsie al aluniței și a descoperit că este un melanom malign în faza 2, ceea ce înseamnă că cancerul se afla doar pe stratul exterior al pielii și nu a pătruns încă în stratul interior. Acea descoperire s-a datorat depistării timpurii de către Nadia Popovici, pe care Hamilton o va numi pentru totdeauna eroul său. „Mi-a prelungit viața, mi-a salvat viața”, a spus Hamilton sâmbătă. „Nu m-a scos dintr-o mașină în flăcări ca în poveștile mari, dar m-a scos dintr-un foc lent. „Nici măcar nu știam că am o aluiniță acolo. Ea a subliniat-o. Cum a văzut-o mă năucește. Nu era foarte mare.”

Căutarea tinerei

Căutarea tinerei ca i-a salvat viața a început sâmbătă, când stafful Canucks au trimis un tweet cu povestea lui Hamilton. În acea notă, Hamilton a scris că vrea să-i mulțumească femeii care l-a salvat. „Mesajul pe care mi l-ai arătat pe telefonul tău mobil va rămâne pentru totdeauna gravat în creierul meu și a făcut o adevărată diferență pentru mine și familia mea”, a spus pe Twitter.

„Instinctele tale erau corecte, iar alunița de pe ceafa mea era un melanom malign și datorită insistenței tale și muncii rapide a medicilor, acum a dispărut… Căutăm această persoană incredibilă și avem nevoie să împărtășiți prietenilor și familiilor voastre pentru a ne ajuta să găsim un erou în viața reală, astfel încât să îmi pot exprima cea mai sinceră recunoștință.” Acel tweet a fost republicat pe rețelele sociale, iar un membru al grupului de Facebook Ladies of the Kraken, Yukyung Nelson, a făcut rapid o conexiune.

Donație de 10.000 de dolari

„Doamne!!! Aceasta a fost fiica mea!!!” Nelson a scris. „Tocmai a fost acceptată în mai multe școli de medicină. Avem abonamente în spatele echipei adverse și a observat alunița de pe ceafa lui, așa că a tastat un mesaj în telefon și a bătut în geamul de sticlă pentru a-i atrage atenția. i-a atras atenția și s-a uitat repede și apoi a dat din cap. Nu ne-am mai gândit la asta. Este absolut uimitor!” Pe măsură ce povestea a început să se aprindă, Popovici nu era fericită cu privire la agitația pe care o crease.

Cu ajutorul Seattle Times, Hamilton a aflat numele tinerei care i-a salvat viaţa: Nadia Popovici, care a lucrat ca voluntar în secţia de oncologie, viitoare studentă la medicină, în vârstă de 22 de ani. Ea a declarat că a văzut acel tip de melanom la pacienţi în timpul stagiilor efectuate în spital. „S-a uitat la telefonul meu şi a plecat. M-am gândit că poate era deja conştient de problemă. Sunt atât de bucuroasă că am putut să ajut”, a spus Popovici. Cele două echipe s-au întâlnit din nou sâmbătă şi au decis să facă, împreună, o donaţie de 10.000 de dolari pentru ca Nadia să-şi înceapă studiile de medicină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS