17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalPremierul ceh Andrej Babis, vizat nou dosar penal

Premierul ceh Andrej Babis, vizat nou dosar penal

Andrej Babiš junior, fiul premierului ceh Andrej Babiš, spune că este „hotărât să depună o plângere penală” împotriva tatălui său, afirmând că acesta „trebuie să plătească pentru ce a îndrăznit să-mi facă”, relatează Euractiv.

„Infracțiuni au fost comise împotriva mea. Tatăl meu ar trebui tras la răspundere pentru ceea ce a îndrăznit să îmi facă”, a declarat Babiš junior pentru ziarul Deník N.

Fiul din prima căsătorie a premierului ceh îl acuză pe acesta că l-a târât în cazul de fraudare a fondurilor europene de care este acuzat.

El spune de asemenea că a fost ținut în Crimeea împotriva voinței sale pentru a nu putea depune mărturie în acest caz.

Premierul ceh respinge toate acuzațiile și afirmă despre fiul său că este bolnav mintal.

Poliția cehă l-a interogat pe Andrej Babiš junior timp de 5 ore joi, acesta prezentând un document al unui expert care afirmă că nu suferă de probleme mintale.

Premierul ceh este suspectat că a accesat în mod ilegal fonduri europene în valoare de 2 milioane de dolari pentru un centru de conferințe numit Ferma Cuibul Berzii.

Anchetatorii au recomandat în luna iunie punerea sub acuzare a acestuia însă procurorul general a trimis dosarul înapoi poliției pentru investigații suplimentare, așa că ancheta rămâne deschisă.

Premierul ceh respinge toate acuzațiile.

Prim-ministrul Cehiei este de asemenea subiectul unei investigații separate legate de o eventuală fraudă cu fonduri europene și conflict de interese în legătură cu holdingul său din domeniul agricol, Agrofert.

Acest dosar a ajuns la Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi.

Andrej Babiš, un fost comunist și colaborator al poliției secrete a Cehoslovaciei, este al cincilea cel mai bogat om din Cehia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS