14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSlatinenii pot sta linistiti: autocitirea contoarelor le va fi de folos

Slatinenii pot sta linistiti: autocitirea contoarelor le va fi de folos

De-abia la o saptamina de cind la casieriile Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice (SDEE) Slatina se string zilnic sute de oameni impacientati sa-si achite facturile, conducerea SDEE a binevoit sa cheme presa, sa explice lucurile. Si asta, a inteles toata lumea, numai dupa ce sefii au fost urecheati de conducerea SC ELECTRICA Oltenia SA. Si poate tot de aceea a fost prezent la conferinta de presa, alaturi de directorul SDEE Slatina, Sever Enculescu, si directorul Sabin Marinescu, din cadrul SC ELECTRICA Oltenia SA.

Autocitirea pe intelesul tuturor

Aplicarea programului de autocitire a indexului contorului de catre consumatorii casnici nu va aduce nici un prejudiciu consumatorilor. Ba, dimpotriva. Ducindu-se in fiecare luna cu fisa la casierie, fiecare cetatean va putea sa-si planifice mai bine atit consumul, cit si achitarea lui. La Slatina, in aceasta saptamina, s-au produs neintelegeri si cozi interminabile deoarece, pe de o parte, programul n-a fost mediatizat, iar resursele umane si tehnice alocate au fost reduse. La inceputul lunii, SDEE Slatina a inceput un program-pilot pentru 4.800 de consumatori casnici carora incasatorii de teren le-au inminat fise de autocitire si cu care au fost incheiate conventii de plata. Pentru ca majoritatea consumatorilor selectati faceau parte din categoria rau-platnicilor, acestia au crezut ca, daca nu vor merge la casierii, vor fi penalizati sau debransati. Din pacate, neanticipind amploarea fenomenului, nu s-au luat masuri de a mari numarul casieriilor sau de a pune la dispozitia cetatenilor personal pentru furnizarea de informatii.

Generalizarea proiectului a fost aminata

Trecerea la aplicarea programului de autocitire la nivelul intregului municipiu Slatina, preconizata pentru 1 aprilie, a fost aminata pina la indeplinirea tuturor conditiilor tehnice necesare. Acest lucru a fost precizat de ing. Sabin Marinescu, director furnizare in cadrul SC ELECTRICA Oltenia SA. In Slatina exista in prezent 28.000 de consumatori casnici abonati ai ELECTRICA. SDEE Slatina va deschide doua noi casierii la sediul sau din str. Primaverii, iar numarul ghiseelor disponibilie la centrul din bulevardul A.I. Cuza a fost marit de la doua la patru. De asemenea, conducerea SDFEE Slatina a precizat ca toti cei 4.800 de consumatori inclusi in programul experimental au la dispozitie intreaga luna martie pentru a-si declara si achita consumul si in aceasta luna nu vor fi aplicate penalizari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS