16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentKabul: Șase copii și trei adulți morți în atacul cu drona americană

Kabul: Șase copii și trei adulți morți în atacul cu drona americană

Statele Unite au efectuat un atac aerian defensiv în capitala afgană, Kabul, vizând un suspect de ISIS-K care reprezenta o amenințare „iminentă” pentru aeroport, a declarat duminică Comandamentul Central al SUA.

Armata SUA a recunoscut duminică mai târziu că există rapoarte despre victime civile în urma atacului. „Știm că au existat explozii ulterioare substanțiale și puternice rezultate din distrugerea vehiculului, indicând o cantitate mare de material exploziv în interior care ar fi putut provoca victime suplimentare. Nu este clar ce s-ar fi putut întâmpla și cercetăm în continuare”, a spus Capt Bill Urban, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Central al SUA într-un comunicat. „Am fi profund întristați de orice pierdere potențială a vieții inocente”, a adăugat el.

Declarația a urmat informațiilor CNN conform cărora nouă membri ai unei familii, inclusiv șase copii, au fost uciși în atacul dronelor, potrivit unui frate al unuia dintre cei uciși, care a vorbit cu un jurnalist local care lucrează cu CNN. Comandamentul central al SUA a declarat mai devreme că evaluează posibilitatea victimelor civile, potrivit www.theguardian.com.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS