17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBrazii în ghiveci, achiziţionaţi de Crăciun s-au uscat

Brazii în ghiveci, achiziţionaţi de Crăciun s-au uscat

Zeci de ghivece cu brazi uscaţi au fost abandonate pe o alee din Parcul Tineretului din Craiova. Ghivecele se află în imediata apropiere a pepinierei RAADPFL care se situează în incinta parcului.

Posted by Eliza Popa on Tuesday, August 24, 2021
Brazi uscaţi/sursa: Facebook

Este un tablou dezolant, să treci printre zeci de brazi al căror coronament este uscat şi mare parte din el căzut pe asfalt. În ghivege a rămas doar tulpina şi crengile uscate. Brazii au fost achiziţionaţi de autorităţi cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi au împodobit cu precădere zona centrală a oraşului, grădinile şi parcurile din centrul Băniei. Cum perioada sărbătorilor de iarnă a trecut de mult, pomii în ghiveci au fost traşi pe linie moartă şi înlocuiţi cu alte plante ornamentale.

Aici sunt banii dumneavoastră

Brazi în ghiveci
Brazi în ghiveci

Pesemne, ei au fost lăsaţi în grija angajaţilor RAADPFL şi au ajuns în această stare. Un craiovean a filmat aleea plină cu ghivece cu brazi şi a postat filmul pe reţelele de socializare. Comentariile nu au întârziat să apară: „Aici sunt banii dumneavoastră… și ai mei, bineînțeles!”, „Mai bine îi plantau în pământ, dacă ar fi avut un gram de minte”, „De ce nu au fost udați?”, „Câţi bani pierduți de către nişte nonşalanți”, „Aici vor ajunge și palmierii”. Un astfel de brad în ghiveci este achiziţionat în perioada sărbătorilor de iarnă cu preţuri care pleacă de la 150 – 200 de lei.
Întrebaţi despre starea acestor brazi în care autorităţile au investit bani, reprezentanţii RAADPFL au dat următoarea explicaţie:

” Aceşti brazi au fost achiziţionaţi ca pomi de Crăciun, nu este material dendrologic. Unii au rezistat fiindcă au rădăcină şi au fost replantaţi prin oraş. Alţii nu au rezistat, ei sunt folosiţi doar pe perioada sărbătorilor. Nu ştiu acum cu cât a fost achiziţionaţi aceşti brazi, trebuie să caut în achiziţii. Am văzut şi eu filmarea. I-am lăsat acolo să vedem dacă vor rezista sau nu, în timp îţi dai seama. O să-i luăm de acolo. Repet, ei au fost achiziţionaţi ca pomi de Crăciun şi încercăm să fie cât mai mulţi din ei salvaţi. A fost şi vremea secetoasă şi arborii pe care îi udăm şi pot să capete diferite boli din sol. Brazii care rezistă îi folosim în anul următor tot ca pomi de Crăciun”, spune directorul tehnic al RAADPFL,

Marinel Cristian Grigorie.

Brazi uscați abandonați în Parcul tineretului
Brazi uscați abandonați în Parcul tineretului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS