22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMircea Popescu, un miliardar român în Bitcoin, găsit mort în Costa Rica

Mircea Popescu, un miliardar român în Bitcoin, găsit mort în Costa Rica

Mircea Popescu a fost unul dintre veteranii industriei crypto. El era miliardar în Bitcoin și susținea că este singurul om care a deținut vreodată un milion de Bitcoin, scrie Ziarul Financiar.

Antreprenorul, în vârstă de 43 de ani, a fost găsit înecat în provincia Puntarenas.

„Părintele conceptului de «Bitcoin Maximalism» ar putea fi mort. Dacă ştirea se dovedeşte a fi adevărată, o mulţime de Bitcoini ar putea fi pierduţi pentru totdeauna, iar piaţa ar putea primi o lovitură serioasă”, spune John Carvalho, gazda unui podcast celebru pe Bitcoin.

Cine a fost Mircea Popescu

El a crescut în Cluj și a trăit în Statele Unite, Mexic, Costa Rica și Egipt.

El a lansat în 2008 Trilema, un blog prin care a abordat o serie de probleme sociale şi personale. Începând cu 2012, a început să scrie despre Bitcoin şi criptomonede. În luna aprilie a aceluiaşi an a fondat unul dintre primele servicii de tranzacţionare de Bitcoin, MPEx. Platforma a fost investigată de Securities and Exchange Commission (SEC-„ASF-ul” american), însă investitorul a negat orice fel de colaborare cu autorităţile din SUA.

În 2014, Mircea Popescu a plătit toate facturile organizaţiei non-profit din spatele sistemului de operare OpenBSD pentru a aduce un omagiu contribuitorilor care au arătat o „abordare drastică privind procesele de securitate”. Liderul OpenBSD Theo de Raadt a admis că sistemul de operare şi-ar fi oprit operaţiunile în lipsa fondurilor.

„Evenimentele s-au produs în jurul orei 8.30 când Popescu a intrat în mare pentru a înota în sectorul Tramonto, a fost luat de curent și a murit pe loc. Salvamarii Jacó Beach amintesc turiștilor că Paya Hermosa nu este o zonă pentru înot”, spune presa locală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS