20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCopil salvat de la moarte de un vecin

Copil salvat de la moarte de un vecin

Un baietel lasat nesupravegheat de mama lui a fost salvat, in ultima clipa, de la moarte de un vecin. Taiat la o mâna, acesta a reusit sa-l prinda pe copil, care ramasese agatat de o teava de la etajul IV.


Un copil de sase ani, care era in pericol de a cadea de la etajul IV al unui bloc din centrul municipiului Târgu Jiu, a fost salvat, in ultimul moment, de un vecin. Incidentul s-a petrecut ieri, in jurul prânzului, si a pus pe jar locatarii cartierului.


Potrivit martorilor, micutul era in afara blocului si se tinea cu mâinile de o teava de scurgere a apei de la balconul locuintei sale. Mai multi vecini au spart usa apartamentului, iar unul dintre ei a reusit sa-l prinda pe copil, care ramasese fara puteri. Valentin Biru, de 19 ani, vecinul de la etajul III, a spart geamul de la usa balconului si, desi s-a taiat la o mâna, a reusit sa il salveze pe copil. Tânarul a fost transportat la spital pentru a primi ingrijiri medicale. Dupa primele verificari, s-a stabilit ca micutul fusese lasat singur in casa de mama sa, iar acesta s-a blocat din greseala pe balconul locuintei. Dupa mai multe ore petrecute pe balcon, baietelul a intrat in panica si a vrut sa plece.


Vecinii spun ca micutul statea pe balcon de mai mult timp si striga dupa ajutor. „Nu ii stiu prea bine pe parintii micutului. L-am auzit de azi-dimineata strigând ca vrea sa intre in casa si nu poate. Nu stiam ca au copii“, a spus o vecina. „Copilul striga, pentru ca era inchis pe balcon si nu putea intra in casa. Chiar l-am auzit strigând ca vrea sa chemam politia. Era cât pe ce sa cada, saracutul“, a spus alt martor.


Baietelul va merge la Centrul de zi


Politia de Proximitate a inceput imediat cercetarile pentru clarificarea incidentului. Politistii au audiat-o pe mama baietelului, Simona Geta Nemtoiu, si au stabilit ca acesta a fost lasat nesupravegheat in casa. Daniel Tica, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj, a spus ca mama este cercetata pentru neglijenta: „Politia de Proximitate efectueaza verificari pentru neglijenta si sa vedem daca nu este vorba chiar de un abandon. Se va verifica daca s-a mai intâmplat vreun eveniment asemanator. Gradinita s-a inchis si nu a mai avut cui sa-l lase in grija“. Ninela Gruia, director adjunct pe problemele copilului din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Gorj, a spus ca mama baietelului poarta toata responsabilitatea: „Mama e responsabila pentru ceea ce s-a intâmplat. Minorul nu va fi internat in centrul nostru. Copilasul va fi insa tinut in fiecare zi in Centrul de zi, atâta timp cât mama lui lucreaza. Nu a putut sa lipseasca de la serviciu, iar bunicul, care avea grija de el, a plecat de acasa cu treburi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS