14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational(VIDEO) Președintele Iohannis s-a întâlnit cu Joe Biden

(VIDEO) Președintele Iohannis s-a întâlnit cu Joe Biden

-

Preşedintele SUA, Joseph Biden, s-a întâlnit luni, cu ocazia summitul NATO de la Bruxelles, cu liderii din România, Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia, afirmă un oficial de la Washington citat de postul CNN.

Casa Albă anunţă că Biden s-a întâlnit luni cu președintele Klaus Iohannis, cu premierul eston Kaja Kallas,cu preşedintele leton Egils Levits şi cu preşedintele lituanian Gitanas Nauseda şi a ”subliniat susţinerea puternică a Statelor Unite” a securităţii celor trei ţări baltice membre NATO, dar și a României.

”Cei cinci lideri s-au angajat să-şi consolideze parteneriatul politic, militar şi economic, inclusiv prin cooperarea la NATO, în înfruntarea provocărilor pe care le reprezintă Rusia şi China”.

Liderii celor 30 de state membre NATO ”văd provocările, ei văd lucruri pe care trebuie să le gestionăm împreună, dar văd şi oportunităţile, iar eu cred că ceea ce este necesar să facem să facem împreună”, apreciază Johnson.

Liderii NATO urmează să adopte un comunicat în care îşi expun punctul de vedere cu privire la China şi felul în care să gestioneze influenţa tot mai mare şi provocările în domeniul securităţii pe care aceasta le reprezintă.

Pe de altă parte, premierul belgian Alexander De Croo apreciază că liderii NATO încearcă să lase trecutul în urmă, după cei patru ani furtunoşi ai administraţiei Trump şi rivalităţi între state membre ale Alianţei.

”Ieşim dintr-o perioadă de turbulenţe, în care am avut dezacorduri majore cu privire la numeroase lucruri care se află cu adevărat la baza acestei alianţe”, apreciază el.

”Cred că suntem pregătiţi acum să dăm pagina”, declară premierul belgian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Volkswagen Transporter va fi construit în fabrica Ford din...

Volkswagen a decis să mute producția modelului Transporter, în Turcia, chiar la fabrica Ford, unde este fabricat modelul Transit și Transit Custom.

ȘTIRI GdS