17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞase adulţi si şase copii au traversat ilegal Dunărea, din Serbia, cu o barcă gonflabilă

Şase adulţi si şase copii au traversat ilegal Dunărea, din Serbia, cu o barcă gonflabilă

-

Şase adulţi si şase copii au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II, în timp ce traversau Dunărea ilegal. Cei doisprezece cetăţeni sunt din Irak, Siria și Tunisia. Ei au încercat să traverseze fluviul cu ajutorul unei bărci gonflabile, pentru a intra ilegal în Romania din Serbia.

Incidentul a avut loc în această dimineaţă, la ora 05.30, pe raza de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II, judeţul Mehedinţi. Grupul format din doisprezece cetăţeni străini a fost prins la malul Dunării, pe direcția km flv. 881,5, în zona localitaţii Burila Mare. Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic.

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak, Siria și Tunisia. Este vorba despre șase adulți, cu vârste cuprinse între 22 şi 35 de ani. Ei erau însoțiți de șase copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 12 de ani. Cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia, cu o ambarcaţiune gonflabilă cu motor. Unul dintre ei a condus barca.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin. Ancheta vizează depistarea tuturor persoanelor implicate și pentru a stabili întreaga arie infracțională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cum va fi vremea de la 1 Mai la...

Cum va fi vremea în minivacanța de la început...

ȘTIRI GdS