16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTransalpina, verificată de două ori pe săptămână de către prefect

Transalpina, verificată de două ori pe săptămână de către prefect

Transalpina rămâne un „cartof fierbinte” pentru autoritățile județene și pentru Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu. Motivul este legat de modul în care se desfășoară activitățile de deszăpezire pe cel mai înalt drum din țara noastră.

Lucrările de deszăpezire au început în urmă cu două săptămâni, însă ritmul în care acestea au debutat nu l-au mulțumit pe prefectul de Gorj, Corneliu Răducan-Morega. Acesta s-a deplasat de mai multe ori pe Transalpina și nu a fost mulțumit de felul în care se intervine cu utilaje pe tronsoanele acoperite încă de zăpadă. Potrivit Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Transalpina este închisă până în data de 1 iulie 2021. Circulația rutieră pe DN 67 C Rânca – Obârșia-Lotrului a fost închisă în toamna anului trecut.

Verificări de două ori pe săptămână, pe Transalpina

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan-Morega, a declarat că ritmul lucrărilor de deszăpezire trebuie să fie mărit. Este necesar ca șoseaua să fie redeschisă cât mai repede, dat fiind faptul că este un obiectiv vizitat de foarte mulți turiști. „Vom merge de două ori pe săptămână pe Transalpina pentru a vedea cum se defășoară lucrările.

Nu mai este mijlocul iernii, să nu se poată acționa. Este necesar să se acționeze zi de zi și să fie înlăturată zăpada care mai este prezentă pe anumite tronsoane în zona de munte. Acolo sunt problemele și se poate interveni, în așa fel încât să avem întreg traseul liber și să se poată trece la pregătirea acestuia pentru redeschidere. Ar trebui să fie deja o experiență în ceea ce privește pregătirea Transalpinei pentru redeschidere, dat fiind faptul că și în anii trecuți s-a mai făcut acest lucru și se pot face anumite estimări în funcție și de situația de pe teren. Eu îmi doresc să redeschidem cât mai repede Transalpina și nu pe 1 iulie. Va fi în beneficiul tuturor.”, a declarat Corneliu Răducan-Morega, prefectul județului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS