13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalVillarreal şi Manchester United luptă în această seară pentru trofeul Ligii Europa

Villarreal şi Manchester United luptă în această seară pentru trofeul Ligii Europa

Villarreal şi Manchester United dispută, în această seară, un duel foarte echilibrat, în care se înfruntă două stiluri de joc diferite: spaniolii sunt foarte abili în a ţine mingea în posesie, în timp ce englezii sunt mai degrabă o formaţie reactivă, foarte eficientă pe contraatac – condusă la mijloc de campionul mondial Paul Pogba.

Unai Emery e pregătit pentru un nou succes în finala UEFA Europa League, competiţia sa favorită, dar „diavolii roşii” au progresat mult în joc, de la semifinalele disputate sezonul trecut. Manchester United a „respirat” un aer proaspăt de la transferul lui Bruno Fernandes pe Old Trafford, iar „diavolii” vor ameninţa din plin careul advers, în cazul în care şi Rashford, Martial şi Greenwood se vor afla pe teren.

Din tabara lui Villarreal nu pot juca accidentaţii Chukwueze şi Foyth, în timp ce Fred, Maguire şi Martial sunt incerţi la englezi. Pe plan intern, cele doua echipe s-au pregătit în mod diferit pentru ultimul act din Europa League.

United mai „fresh“, Villarreal puţin debusolată

Villarreal a pierdut in extremis etapa a 38-a din La Liga, scor 1-2 pe terenul lui Real Madrid. Pino a deschis scorul pentru „Submarin”, în minutul 20, dar Benzema (’87) şi Modric (’90+2) au întors scorul pe final. A fost o victorie inutilă pentru Real, fiindcă Atletico Madrid a bătut-o pe Valladolid (2-1) şi a devenit noua campioană a Spaniei. Manchester United şi-a respectat blazonul şi a câştigat partida cu Wolverhampton, din deplasare (2-1), cu golurile lui Elanga (’13) şi Mata (’45+4). „Diavolii” s-au impus deşi au folosit mai multi tineri precum Diallo, Tuanzebe, Fish sau Mejbri. Din acest punct de vedere, United are toţi titularii odihniţi, după un sezon bun pe plan intern.

Statistica ne arată un lucru foarte interesant: toate cele patru dueluri directe Villarreal – Manchester United, disputate în UEFA Champions League, s-au încheiat cu remize albe! Finala de miercuri reprezintă al 5-lea duel direct dintre cele două formaţii, din 2005 încoace.

Citeşte şi: UEFA continuă „războiul“ cu Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS